Një nga qytetet më të njohura suedeze Kalmar, tash e tutje me turne tradicional “Kupa e Papit”, në emër të mitrovicasit Shemsi Brahimi

Diaspora

Një nga qytetet më të njohura suedeze Kalmar, tash e tutje me turne tradicional “Kupa e Papit”, në emër të mitrovicasit Shemsi Brahimi

Nga: Fatmir Beka Më: 17 tetor 2021 Në ora: 17:15
Në foto shihet futbollisti Loke Walfridsson kapiten i ekipit FC “Absolut” fitues i turneut me Kupën “Art Papis boll” në gjuhën duedeze

Suedezët janë popull shumë mikpritës edhe bujar, por në të njëjtën kohë janë edhe shumë mirënjohës, ata kanë ndihmuar shumë Kosovën, fillimisht me mikpritjen edhe vendosjen atje të shumë familjeve nga Kosova, ndërsa pas luftës edhe me mbështetje e donacione, por edhe kontributin në siguri në Kosovë, për çka Kosova dhe populli i saj i janë shumë mirënjohëse dhe e falënderojnë për jetë.

Kjo mirënjohje e ndërsjellë tregon vlerat e larta kombëtare që kanë shqiptarët edhe suedezët, raporteve të shkëlqyera por edhe ndërthurjen e fateve të njerëzve, të cilët kishin braktisur vendin nga shtypja e mizoria, por kishin gjetur strehë, mbështetje edhe hapësirë për, punë, arsimim edhe jetë solide në Suedi.

Mirënjohja suedeze ndaj njerëzve tanë që shpejtë u adaptuan në jetën dhe mentalitetin suedez, nuk ka të ndalur, kështu një shembull të adaptimit , punës së palodhshme dhe kontribuues në punën vullnetare me grupe nga vende të ndryshme, padyshim është kçiqasi Shemsi Brahimi i cili, me vite ka punuar me grupe të ndryshme, duke qenë animator dhe organizator i jetës së lirë të rinjve nga e gjithë bota në qytetin e Kalmarit.

Pikërisht fal punës së pakursyer edhe kontributin që ai ka dhënë në krijimin e kushteve për adaptimin e të rinjve nga vendet anekënd botës Shemsi Brahimi, është nderuar me mirënjohje të veçantë, ndërsa fal kujdesit dhe afërsisë së krijuar fëmijë nga vendet e ndryshme nisën ta thërrasin “Papi”, që nëse përkthej lirshëm do ishte “Babush”, që vazhdojnë ta quajnë kështu me vite.

Këtyre ditëve, komuna e Kalmarit, por edhe institucionet tjera relevante kanë mbështetur idenë e “Papit” për organizimin e turneut në futboll në sallë, me grupmosha nga U-13 deri U-18, ku kishte 28 ekipe të paarqitura, ndërkohë që salla ishte e përmbushur gjatë gjithë turneut.

Fal pjesëmarrjes, interesimit por edhe organizimit të shkëlqyer nga “Papi”, turneu ka marr nota të larta nga asociacionet sportive edhe komunale në Kalmar, të cilat kanë vendosur që turneu të jetë tradicional dhe të emërtohet “Kupa e Papit” .

Fjalë të mira për punën, angazhimin dhe kontributin e “Papit” ka thënë edhe numri një i qytetit të Kalmarit Johan Persson, që ka lëvduar organizimin, pjesëmarrjen edhe mbarëvajtjen dhe ka premtuar mbështetje për turneun që do jetë tradicional, ndërsa turneu është mbështetur nga i gjithë qytetet edhe të gjitha subjektet politike në qytet.

 Pas garës shumë rivalizuese dhe atraktive, në sallën  e përmbushur me shikues, vendin e parë e ka fituar ekipi FC “Absolut”, ndërsa pjesëmarrësit janë shprehur shumë të kënaqur me organizimin dhe kanë shprehur shpresën për organizime të tilla edhe në të ardhmen.

Image
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat