Punëtorët e larguar nga puna në kohën e Millosheviqit mbetën pa pensione në kohën e Hashim Thaçit

Opinione

Punëtorët e larguar nga puna në kohën e Millosheviqit mbetën pa pensione në kohën e Hashim Thaçit

Nga: Agim Vuniqi Më: 22 shkurt 2021 Në ora: 14:38
Agim Vuniqi

Solidarnosti (polonisht: [sɔlidarnɔɕt͡ɕ] Sindikata e pavarur vetëqeverisëse u themelua si sindikatë e pavarur polake më 17 Shtator 1980.

Nën drejtimin e Leh Valenses tronditi Perandorinë Sovjetike dhe dërmoi komunizmin, derisa Sindikata e Pavarur e Kosovës e themeluar me pompozitet, krijoi një unitet të paparë të homogjenitetit nacional.

Sindikata e pavarur e Kosovës ishte organizimi i vetëm nacional brenda së cilës u organizuan strukturat e njëmendeta institucionale të karakterit shtetërore, policia, gjykatat, administrata shtetërore, shëndetësia, arsimi...

Por nuk priti askush që paslufta dhe institucionet hibride do ta godasin aq rëndë punëtorinë shqiptare, duke ua marrë uzinat dhe duke e diskriminuar në fazen e pensionimit.

Punëtorët që u larguan nga puna duke përkrahur qëndrimet sindikale, kohërente me pushtetin paralel, u larguan nga puna dhe mbeten pa pensione për shkak të një ligji diskriminues.

Derisa punëtorët që punuan deri në fund të luftës u shpërblyen me të ardhura gjatë kohës së punës dhe falë ligjit u shpërblyen edhe me pensione të plota, duke favorizuar serbët dhe të tjerët që u treguan të dëgjueshëm ndaj pushtetit dhe punuan edhe në kuadër të pushtetit ekzekutiv të Millosheviqit

. Arsyetimi ishte bizar se ata paguan kontribute, por ato kontribute nuk iu paguan shtetit të Kosovës, por atij të Serbisë dhe Ministria e Mirëqenies Sociale dhe e Mirëqenies nuk i pa asnjëherë ato mjete, ishin vetëm evidencë për të diskriminuar punëtorinë shqiptare.

Vtëmse kishte shprehur devotshmëri ndaj institucionëve shqiptare të kohës. Çuditërisht Sindikata e tashmë nuk bëri asgjë për të reviduar dëmet që iu shkaktuan punëtorisë shqiptare me ligjin diskriminues të pensionëve... Turp!!!

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat