Angellovska-Bezhoska: Banka Popullore siguroi stabilitetin e denarit, lëvizjet inflacioniste dhe sektorin bankar

Maqedonia

Angellovska-Bezhoska: Banka Popullore siguroi stabilitetin e denarit, lëvizjet inflacioniste dhe sektorin bankar

Më: 20 prill 2024 Në ora: 10:28
Anita Angellovska-Bezhoska

Në takimet e pranverës të Fondit Monetar Ndërkombëtar dhe Bankës Botërore, Banka Popullore e Maqedonisë u përshëndet me vlerësim për politikat e saj të menaxhimit të inflacionit, kursit të denarit dhe stabilitetit të sektorit bankar.

Zëvendësdrejtori i përgjithshëm i FMN-së, Bo Lee, dhe Drejtori i FMN-së për Evropën, Alfred Kamer, u shprehën të impresionuar nga sukseset e Bankës Popullore në kohën e pasigurtë globale.

Gjatë takimeve, guvernatorja Anita Angellovska-Bezhoska dhe delegacioni maqedonas theksuan angazhimin e tyre në ruajtjen e stabilitetit makroekonomik përmes politikave të përshtatshme monetare dhe makroprudenciale. Përfaqësuesit e FMN-së inkurajuan vazhdimin e këtyre përpjekjeve dhe nevojën për një qasje të kujdesshme ndaj rreziqeve të mundshme.

Diskutimet me Drejtorin Ekzekutiv të FMN-së, Paul Hilbers, dhe Drejtorin Ekzekutiv alternativ, Luke Dresse, theksuan nevojën për vazhdimin e vigjilencës së vazhdueshme në politikat makroekonomike. Këto biseda shënuan një bashkëpunim të thellë mes Bankës Popullore të Maqedonisë dhe institucioneve ndërkombëtare për të siguruar stabilitetin ekonomik dhe financiar në rajon.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat