KSHZ: Zgjedhjet e dyfishta ende kushtojnë më shumë se ato të 2019 dhe 2020 së bashku

Maqedonia

KSHZ: Zgjedhjet e dyfishta ende kushtojnë më shumë se ato të 2019 dhe 2020 së bashku

Më: 10 qershor 2024 Në ora: 21:36
Foto ilustrim

Edhe pse u paralajmërua se zgjedhjet parlamentare dhe presidenciale në vend mbahen së bashku për të kursyer para, hulumtimi i Qendrës për Komunikim Civile tregon të kundërtën. Tenderët e KSHZ-së për zgjedhjet e dyfishta të këtij viti kanë kushtuar 47 milionë denarë më shumë se shuma e përgjithshme e shpenzuar për zgjedhjet presidenciale dhe parlamentare të vitit 2019 dhe 2020.

Por numri, por edhe vlera e kontratave të lidhura për prokurimin publik që kanë të bëjnë me zgjedhjet e majit, mund të rritet edhe në periudhën e ardhshme sepse KSHZ-ja ka iniciuar edhe disa procedura të tjera për të cilat ende nuk janë shpallur njoftimet për lidhjen e kontratave. është publikuar.

Në raport theksohet se janë shpenzuar 50 milionë denarë për të mundësuar votën e diasporës. Tenderi për transport dhe akomodim të anëtarëve të Bordit Ekzekutiv në përfaqësitë diplomatike-konsullore ka qenë në krye të të gjitha prokurimeve publike të përfunduara dhe është fituar nga kompania New Ways of Travel. Për krahasim, votimi i diasporës kushtoi 4 milionë më shumë se materiali i votimit të printuar në Maqedoni.

Në KSHZ për Sitelin thonë se kontrata është lidhur për shumën maksimale, por pritet fatura përfundimtare.

“Personi juridik i përzgjedhur që ka kryer shërbimin ende nuk e ka dorëzuar faturën për shërbimin e kryer në KSHZ. Pasi të dorëzohet fatura dhe të kontrollohet nga KSHZ-ja, do të mund të informohet për shumën e saktë për shërbimin e kryer”, na janë përgjigjur nga KSHZ.

Raporti thekson se deri në 41% të kontratave të prokurimit publik lidhur me zgjedhjet janë lidhur nga KSHZ-ja në procedurë të drejtpërdrejtë të negociatave, pa shpallje.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat