Të kërkohet fuqishëm nga Evropa që t`i rishqyrtojë vendimet e Kongresit të Berlinit dhe Londrës dhe të na i rikthejë tokat tona të uzurpuara dardane

Opinione

Të kërkohet fuqishëm nga Evropa që t`i rishqyrtojë vendimet e Kongresit të Berlinit dhe Londrës dhe të na i rikthejë tokat tona të uzurpuara dardane

Nga: Ali Kelmendi Më: 23 shtator 2023 Në ora: 14:07
Ali Kelmendi

Si duket Evropa nuk u ngop me rezultatet dëmshme për ne të Kongresin e Berlinit dhe Konferencen e Londres, kur Ylliro- Dardano - Shqiptarve ua mori tokat dhe shpërbleu sllavo orthodokset; serbë, bullgarë, malazezë dhe grekë dhe, tani përmes përfaqsueseve të tyre; Borellit, Lajçakut po e joshin Sërbinë bashku me Vuçiqin t`ia mësyjnë me e «zaptua» Veriun dhe Trepçën, si pasuri tona minerare më e mëdhatë në Europë!

U bënë 145 vite nga Kongresi i Berlinit (1878) dhe 110 vite nga Konferenca e Londrës ( 1912-1913) mbi copëtimin dhe tjetërsimit të tokave tona duke ua dhuruar fqinjeve tanë sllavo-orthodoks, fare pa na pyetur neve, njëjtë sikur llava e ujqërve kur hyjnë në torishtën Dardane pa pikë mëshirë dhe mbysin delet!!!

ato të Shtatë Krajlitë në krye me Rusinë e cila asokohë ishtë forcuar aq shumë sa qe ua imponojë Fuqive Europiane të veprojnë kundër nesh, kuptohet pa Amerikën. Në Kongres marrin pjesë përfaqësuesit e atyre shtatë krajlive siq i quantë populli ynë. Por, jo vetëm ata, por për pjesëmarrje ftuan edhe Ministrin e Jashtëm të Sërbisë Ristiqin, kur Sërbisë iu dhanë mbi 11.000 km² të tokave shqiptare prej Presheve deri përtej Nishit, ku ne i thomë «Molla e Kuqe» afër Aleksincit dhe Kral Nikollës të Malit të Zi i cili para kongreseve kishte vetëm 4.400 km² dhe duke iu dhënë edhe 9.412 km² të tokave tona dhe të arrinë t`i rrumbullaksojë në 13.812 km². Njejtë, në Kongres marrin pjesë edhe dy përfaqësues grekë kur mirrët Ҫameria shqiptare duke u bërë masakra të tmerrshme të prira nga gjeneral Zerva, më zi së sërbet dhe përzenë Ҫamët për Turqi dhe nga andej i sjellin 13.000 orthodoksë grekë në Ҫamëri. Ndërsa shqiptarët e shkretë dërgojnë vetëm telegrame nga Stambolli, Shkodra dhe Lidhja e Prizrenit, me qellim të moscoptimit të tokave tona shqiptare.

Nga Lidhja e Prizreni për në Berlin dërgohen Abdyl Frashëri, Mehmet Vrioni dhe Ymer Prizreni dhe takohën me kryesuesin gjerman të Kongresit Oto von Bismarck. Ky në bisedë e sipër i pyet se çka keni të shkruar në alfabetin shqip. I përgjigjen për Mesharin e Buzukut por nuk u bie në mend edhe Dhiata e dhjetë e Bibles etj. Atëherë z. Bismarck iu pëgjigjet se: « Nuk ka komb alban, pa gjuhë të shkruar» Sllavet si sërbet dhe rusët e keqpërdorin thënien e Bismarckut duke e shtrembëruar, se : Nuk ka komb Alban, Alban është term gjeografik!!!»

Andaj i Madhi ynë – Homeri ynë At Gjergj Fishta shkruante atëherë: « Kur sllavët erdhën nga shpellat e Uralit shqiptarët kishin kryer ciklin dymijë vjeçarë të qytetërimit të lashtë» dhe e quante Europën s vijon:

«Uh, Evropë ti kurva e Motit,

Që i re mohit, besës së Zotit,

Po a ky asht shej i qytetnisë

Me e da tokën e Shypnisë

Për me i mbajtë klyshët e Rusisë»

Mbasi përfundon e gjitha duke ua marrë shqiptarve tokate e tyre, të një populli i cili botës i kishte dhënë njërezit më të Mëdhenjë si nga politika dhe feja, por së koti, pasi që sipas Prof. nga Gjeneva Lambretz që në Kongres shqiptarët i kishin konsideruar si popull pezhorativ – popull i nënçmuar dhe me një fjalë ofednuese - «mbeturinë»turke duke i «debuar rreth 150.000 shqiptarë vetëm nga Sanxhaku i Nishit nëpër Kosovë e Maqedoni dhe të tjerët në shkretëtirat e Anadollisë sipas Shkelzen Boroçit») me të vetmin qellim humbjen e identitetit tonëj dardano-shqiptar- edhe pse ishim dhe jemi populli më i vjetër në botë dhe me i vjetri i Europës me gjuhën më të vjetër Pellazgo – Ylliro – Dardane - Shqiptarë, dhe se gjuha shqipe është nëna e gjuhëve europiane.

Shkrimtari françez Robert Dangely, emërin Pellazgë e ndan në dysh: Pell – pjellë dhe azgë – e bardhë, pra, Pjellë e Bardhë. d.m.th. emëri Pellazg e ka kuptimin Pjellë e Bardhë, racë e Bardhë, racë Diellore, racë Yllorë, popull i Artë - Ari janë nga edhe vjen emëri ynë ARIANË. Pra. Ne shqiptaro - dardanet jemi Arianë si dhe Maqedonët vijnë nga fjala «Ma- ke- dhanë», pra emëri i dikurshëm dhe i sotëm – Makedonë. Andaj sipas Ptolemeut« Makedonia ishte trualli historik i shtetit Ilir»

Pastaj edhe Titoja me bashibozuket e vetë sllavo - orthodokse e bënë Republikën Maqedonë më emërin Maqedonia por, me popullatë bullgarë!!!

Bie pyetja se çka ndodhi dhe e pëngoë Europen?!: Athua mos e frikesojë së pari shtrirja gjeografiko - strategjike, e kaluara historike që nga antikuiteti nga Përenditë tona të Olympit- pellazgo yllire dhe kryezotit Zeus i cili flistë gjuhën shqipe në dialektin gegënisht.

Gjuha shqipe ishte « gjuha e parë e njerëzimit» flitej, që kur u ndërtua Kulla e Babelit e cila përmendet në Bibel.

Shqipja është gjuha e parë e shkruar në botë, është e Përendive ( Naim Frashëri). Është gjuha e FILLIMIT. Po, po provat gjënden edhe në 3-4 miliardë kopje të Biblës në të gjithë botën. Bibla është e përkthyer në më së 2.000 gjuhë të ndryshme, por pjesa e parë e 39 librave, përbëres e « Dhiatës së Vjetër», e quajtur « ZANAFILLA», paragrafi 64 e pëmban provën SHQIP me fjalët në «FILLIM» Në shqipet është edhe një fjalë tjetër e quajtur « MALLKIM», e shkruar si « Malakhim.(Shqipëria e Bashkuar. al).

Me pastaj raportet evropiane me Greqinë, rreth viteve 1820, ku më shumë në numër jetontë popullata shqiptare - arvanite dhe fliste gjuhen e vet shqipe, ajo greke ishte numerikisht më e vogël, dhe me ndihmën e Francës dhe shteteve europiane, greqishtën e zyrtarizuan padrejtësisht si gjuhë shtetërore greke e qe kishte si pasojë krimet dhe masakrat mbi popullaten shqiptare-arvanite, me uzurpimet e pronave dhe shërnguljet e popullatës nga trojet e tyre pellazgo – ylliro -shqiptare.

Po e theksoj që jemi një popull homogjen dhe kemi tri fetë, qe edhe sot i kemi duke qenë të lumtur, apo çka tjetër po i pengojmë evropës???!!!. A mos vallë po i pëngojmë që sipas Librit të fundit të shenjtë KURAN-it – Fjala e Zotit, siq e konfirmoi këtytre ditëve edhe akademiku izraelit.

Pra, nëse feja islame është pëngesë për Europën, atëherë do ta ndërlidhi me Preambullën e Kushtetutës Europine që para ca viteve e quajtën : «Evropa Krishterë» që nënkuptontë një Evropë ndër tjera edhe pa fenë islame, të cilen pas shumë reagimeve nga e gjithë e bota u hoq fjala e «krishterë», por në mendje si duket gjithnjë ka mbetur e njejtë .!!!.

Evropa dhe Amerika e krishterë siq ankohën sërbet e tradhtuan thirrjen e tyre për një tolerancë të kuptuar gabimisht siç vepruan me çlirimin e shqiptarëve « musliman» të Kosovës duke bombarduar Sërbinë mbi 78 ditë radhazi. Përndryshe sërbet kishin qellim t`i luftojnë dhe t`i çfarosin shqiptarët musliman me luftën e fundit të Millosheviqit dhe Vuçiqit pasi qê Kosova si atëherë, si sot i duhet Sërbisë së Vuçiqit, pa shqiptarë nga njëra anë dhe ana tjeër në peyje janë pasuritë tona minerare.

E respektojmë dhe i nderojmë si Amerikën dhe BE- në përzëmesisht për ndimen ushtarake qe na e dhanë në çlirimin nga thundra e egër serbe, por gjithnjë gjër me tani po ushqehën dhe joshën nëse nuk jam gabim për Veriun dhe pasuritë e Trepçës?!

Europianët e krishterë, bënë gabim pse nuk e ndihmuan Heroin tonë kombëtar Skendërbeun i cili asokohe duke mbrojtur shqiptarët e mbrojti edhe Evropën nga invazionet otomane në Ylliricum e më gjërë. E mashtruat ju Europë e posaqërisht Republika e Venedikut dhe se nduhmuat fare! Vetëm Vatikani ia dedikoi disa mirënjohje. Më vonë e zhdukët edhe emërin e Gadishullit Ylliricum – Yllirik dhe e quajtet Gadishulli Ballkanik. Pse!!!

Po e përmendi se pas shpalljes se Pavarësisë të Shqipërisë me 1912, menjeherë në vitin 1919 në Paktin e Versajes në Paris, shtetet fqinje të Ballkanit si; Greqia, Italia dhe Sërbia shfaqën pretendimet e pista ndaj Shqipërisë pë coptimin dhe ndarjen mes tyre?! Menjeherë ishte reagimi i Kryetarit Amerikan Woodrow Wilson kundër coptimi të Shqipërisë duke thënë se: « As unë as populli amerikan kurrë, nuk do të biem dakord që shqiptarët të sakrifikohen nga fqinjet» « Pastë dritë Shpirti i Tij». Kështu me radhe vazhduan të na mbështesin të te gjithë Presidentët amerikan tokat tona shqiptaro- ylliro - dardane. Zoti e bekoftë gjithmonë Amerikën.

Dua tu njoftoj me një bisedë që kisha në vitin 1999 pas luftës sonë të fundit, me një ndejë me Profesorin Dr. Mark Krasniqin, shum të nderuar dhe më një shok timin Kamber Thaçin në një restorant në Prishtinë, si vijon; Profesori Mark kur ishte vajtur në Lucern të Zvicrës si përfaqësues në Kryesinë Demokristiane për të marrë pjesë në një tubim ku deklaron: kur u mbush salla me plot djem të ri dhe u arritë njëfarë qetësie. u ngrita dhe pyeta; djem a kemi këtu në sallë ndonjë vëlla musliman shqiptar?.

U ngrit njëri dhe tha se jo nuk kemi dhe më mirë qe nuk kemi asnjë këtu! I thashë pse bre bacë po thua ashtu?. Mu përgjigj së ata muslimanet na kanë tradhtuar dhe janë bërë musliman?!

Ndërhyra, dhe ju përgjigja se ; muslimanët vëllezërit tanë të një gjaku nuk na kanë tradhëtuar, por tradhtuar kanë katoliket tanë duke u bërë musliman! Pse nuk rezistuan më shumë dhe nuk qëndruan si katolik por ndërruan fenë në muslimanë!!!

Thënien e Prof. Dr. Mark Krasaniqit do ta lidhja me Evropën e krishterë, të cila farë nuk nga mbrojtë nga islamizmi anadollak dhe, tani na urrejnë dhe na i uzurpuan trojet tona e keto qe i kemi të ndara në 4- 5 shtete dhe se jashtë kufirit kufizohen me shtetet amë si Kosova dhe Shqipëria???!!!

Pastaj me çdogjë na kanë lënë në fund të fundit, si me zhvillim ekonomik, si me inkuadrime në strukturat euro-atllantike. Vizat na i premtuan. Pasi jemi të fundit në Evropë, ka shënja nga Franca se edhe ato s`do të na i japim. etj etj.

Në fund po i kthehëm kohës së sotme dhe realitetit të saj.

Pas Pavarësisë së Kosovës me 17 Shkurt 2008 dhe fillimit të konsolidimit të shtetit tonë, na pollën problemet me tradhtitë më të medha nga vetë lidershipi 20 e sa vjeqar në krye me Hashim Thaçin e bashibozuket e tij të njetë si ai vetë.

Me demarkimet e kufijve tanë menduam se më nuk i kemit të shtatë Krajlite e Kongreseve dhe veprimet shumë të dëmshme për ne, por këta hiçat tonë vepruan edhe më zi duke ia dhënë Maqedonisë rreth 2.500 hektarë, Malit të Zi 8.270 hektarë dhe i premtuan Sërbisë Mitrovicën e Veriut pa kurrfarë kompenzimi, vetëm për njohje nga Sërbia, edhe pse më parë me 2013 nënshkruan Asocacionin e kobshëm Hashimi me Daciqin dhe me 2015 edhe Isa Putini e nënshkroi edhe njeherë. Një asociacion me të drejta ekzekutive që qon në bosnjëzimin e Kosovës me një Republikë srpska në Kosovë.

Senatori amerikan Menendez shkroi asokohe se Asociacioni për Kosovën ërshtë katastrofë!!!

Bie pyetja së nëse ne do t`ia jepnim që në fillim të luftës Millosheviqit Veriu e Mitrocvicës, besoj qe nuk do të kishim Luftë? Kryekeput lufta po zhvillohet për Trepçën me të gjitha mënyrat dhe mjetët nga Sërbia dhe ndihmaqarët, ndër ta edhe këta të opozitës dhe banalistat e saj mediatik të paguar mirë !

Po e përseris edhe një bercoletë: Kur ujqërit thyen torishtën dhe hynë brenda filluan t`i mbytnin delet, vrapuan lehatarët pas kotecit dhe në vend që t`i sulmonin ujqërit, ata iu bashkangjiten ujqërve me ngrenë mish me ta!!!

I zoti i deleve nuk u hidhëruar në ujqërit, sa u çudit pë lehatarët – qentë e tij. Fqinjet të nesërmen i thanë pronarit se kishte patur lehatarët e kotecit të pulave e jo Deltarë yllirë, ku as ujqërit nuk kishin guxuar të hynë brenda në vathë-torishtë.

Diç ngjashëm po ndodhë edhe me ty zoti Kryministër, pasi po e kundërshton asociacioni me të drejta ekzekutive, t`u kanë sulë opozita kundërshtare në vend që të mbështet nga njëra ane dhe tjetra BE-ja. I diktove mirë së në dialog me Sërbinë iu bashkuan Lajçaku me Borelin me hëngër me Sërbet në të njëjtin sahan. Pate kundërshtime nga gjoja përfaqësuesi i shtatqind milionshit z. Escobar prej teje me 1.5 milionë banorë shqiptarë.

Dhe në fund edhe një të vërtetë; kur isha student për inzhenjer kisha një provim për të dytën herë të një profesor i Beogradit në lendën e termodinamika. U mbajt provimi me shkrim për 4 orë dhe kisha bërë të gjitha pyetjet, mirëpo nuk me doli rezultati së kisha kaluar. Menjëherë vrapova në dekanat të fakultetit të sekretari qe ishte malazez. I tregova për ngjarjen dhe i thashë që pasi provimi ishte me shkrim kërkoj një komision për kontrollim të provimit. Sekretari me tha, prit se unë do të bisedoj me Prof. Obrenoviq. Kur vajta ditë me vonë sekretari me tha së pas një muaji do të mbahet prap provimi dhe do të kalosh. Më tha në katër sy se; sorra – sorrës nuk ia nxjerr sytë» demek pë mua nuk ia «nxjerrin» sytë Obrenoviqit - e kjartë.

I njëjtë është edhe rasti i ytë. Vetëm hec përpara me mbrojtje të integritetit dhe sovranitetit e shtetit të Kosovës. Bravo të qoftë, Edhe historia do të fletë e të shkruajë për guximin, menqurinë dhe atdhedashurinë tënde.

Sa për opozitë unë nuk do i shajë më së mjaft po i shajnë të tjerët s.psh:

Para më së një muaji analisti sërb nga Mitrovica Branisllav Krstiq tha së opozita dhe analistet e paguar mediatik të opozitës « janë hemoroidet- (majasili ) i partive të tyre të mëparshme. Po ia shtoj së sipas anatomisë majasili i kap në prapanicë por po kam frikë së tani u ka metastazuar edhe në gjuhë.

Profesori Kraku nga Parizi tha se kjo është «opozita që flet sërbisht».

Dhe unë vetë si autor i këtij shkrimi do t`i quaja opozitën si lehatarët pas kotecit të pulave, qe hanë mish e lupin para dhe pushtet për të mbrojtur pasurinë e vjedhura dhe grabitur pushtetin e pamerituar duke provuar me e rrëzuar Albinin luanin.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat