Ndalohen katër persona për keqpërdorim të pozitës apo autoritetit zyrtar, marrje ryshfeti e pranim të ryshfetit në sektorin privat

Kosova

Ndalohen katër persona për keqpërdorim të pozitës apo autoritetit zyrtar, marrje ryshfeti e pranim të ryshfetit në sektorin privat

Më: 16 shtator 2021 Në ora: 16:01
Prokuroria Themelore në Prishtinë

Prokuroria Themelore në Prishtinë, njofton opinionin publik se Departamenti i Krimeve të Rënda, konketisht Njësiti për Krime Ekonomike dhe Korrupsion, me aktvendim të prokurorit janë ndaluar personat me inicialet J.H., A.F., B.G.,  me dyshimin se të njëjtit kanë kryer veprat penale “Keqpërdorimi i pozitës apo autoritetit zyrtar” nga neni 414 të KPRK-së dhe “Marrja e ryshfetit”, nga neni 421 të KPRK-së, si dhe personi me inicialet H.H., pasi dyshohet se ka kryer veprën penale “Pranimi i rryshfetit në sektorin privat”, nga neni 309 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës.

Dy nga të lartcekurit, në cilësinë e zyrtarëve të Ministrisë së Punëve të Brendshme dhe të Ministrisë së Punëve të Jashtme, dyshohen se kanë keqpërdorë pozitën zyrtare dhe kanë marrë ryshfet.

Ashtu që pas zbatimit të masave të fshehta teknike të hetimit dhe vëzhgimit të lëshuara nga prokurori i rastit, janë arrestuar katër të dyshuarit nga Policia e Kosovës dhe me aktvendim të prokurorit janë ndaluar në kohëzgjatje prej 48 orësh, të cilët vazhdojnë të qëndrojnë nën këtë masë.

Prokurori i Shtetit lidhur me këtë rast, është duke i ndërmarrë të gjitha veprimet e nevojshme konform autorizimeve të tij ligjore.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat