Vendet që do të mbesin sot pa rrymë

Kosova

Vendet që do të mbesin sot pa rrymë

Më: 30 prill 2022 Në ora: 07:07
Ilustrim

KEDS ka njoftuar për punime të domosdoshme në rrjet të shtunë, të martën dhe mërkurën e javës së ardhshme.

Njoftimi i KEDS:

30.04.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Prizren

1.

Në NS 35/10[kV] Dikanca do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Brodi (kodi: 30037003) nga ora 09:00 deri në ora 16:00

Vendet: fshati Brod

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit.Pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni.

Ferizaj

1.

Në NS 110/35/10[kV] Ferizaj 1 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Bechtel&Enka (kodi: 40000008) nga ora 10:00 deri në ora 11:00

Vendet: Njδ konsumatorë komercial në fshatin Sojevë.

Arsyeja: Pasivizimi i trafos private me kerkese te konsumatorit.

01.05.2022

Punime nga palët e treta

Gjilan

1.

NS 110/35/10[kV] Gjilan 1 do të ndërprehet:

NS10/0.4[kV] ‘FLUIDI”- Pompa Nr.5 (kodi:60062012199) nga ora 08:00 -10:00

Vendet: Pompa e ujit të Fabrikës së Fluidit.

Arsyeja : Sipas kerkeses, PEE dhe Projektit te aprovuar, si dhe rekomandimeve nga komisioni i pranimeve teknike.

03.05.2022

Punime në projekte investive

Mitrovicë

1.

NS 110/10(20) [kV] Skenderaji do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Likovci (kodi: 74000001) nga ora 09:00 – 09:30 dhe 12:30-13:00

Vendet: Fshatrat: Arbëri e Epërme, Arbëri e Poshtme, Likovcë, Makërmal, Morinë, Plluzhinë, Pozhullë, Murg, Obri e Ulët, Obri e Epërme, Rrezallë, Shtuticë, Ticë, Tushil dhe një pjesë e Skenderajt.

Arsyeja : krijimi i kushteve të punës pa tension, manipulim me ndarsa TM.

NS 10/0.4[kV] të cilët mbesin pa tension nga ora 09:00-13:00 janë:

NS 10/0.4[kV]Rezallë-Zabeli-2

(Kodi:74000001015)

NS 10/0.4[kV]Rezall e re

(Kodi:74000001016)

NS 10/0.4[kV]Tushillë

(Kodi:74000001017)

NS 10/0.4[kV]Rezallë-Ahmeti

(Kodi:74000001018)

NS 10/0.4[kV]Rezallë-Rukolli

(Kodi:74000001019)

NS 10/0.4[kV]IPKO

(Kodi:74000001053)

NS 10/0.4[kV]Tushillë i Ri

(Kodi:74000001055)

Vendet:Një pjesë e Rezallës,Tushillë i ri,Ipko.

Arsyeja: ndrrimi i Transformatorit, ndarsit linjorë dhe shkarkuesve te mbitensionit.

04.05.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Gjakovë

1.

Në NS 110/10[kV] Gjakova 2 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Bistazhini(kodi: 81000005 ) nga ora 11:00 deri në ora 15:00

Vendet: Fshatrat: Bistrazhin, Damjan (një pjesë), Dol, Fshaj (një pjesë), Gërqinë, Kusar, Kushavec (një pjesë), Lipovec, Marmull, Marash, Pjetërshan, Raç (një pjesë), Ramamat, Rrezinë dhe Smaq (një pjesë).

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit – Mirëmbajtje preventive, Montimi i ndarsit linjor në LP degëzimi Dol.

Ferizaj

1.

NS 35/10[kV] Badovci do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Janjeva (kodi: 10014011) nga ora 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Janjeva,Shashkovci,Akllapi,Terbuvci Gushterica e eperme, Shushica.

Arsyeja : Ndërprerje për siguri të sistemit, – Mirembajtje preventive- Zëvendësimi i shtyllave të thyera me të rejat, ndërrimi i perquesve, ndërrimi i izolatorëve,

Prizren

1.

NS 35/10[kV] Prizreni IV do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Kfori Turk(kodi: 30033016) nga ora 11:00 deri në ora 11:30

Vendet: Një pjesë e rruge tranzit, Turgut Ozal.Elbasani,Kont Urani,Beteja e Lumes dhe nje pjesë e rrugës mbreti Pleurat

Arsyeja : Ndërprerje për siguri të sistemit, Marrja e motorave (ne stabilimentin 10/0.4 [kV] Mbreti Pleurat).

2.

NS 110/10[kV] Prizreni 3 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Kullë- Korishë(kodi: 31000010) nga ora 13:00 deri në ora 13:30

Vendet: Fshatrat: Korishë, Lubizhdë dhe një pjesë e fshatit Lutogllavë.

Arsyeja : Ndërprerje për siguri të sistemit, Marrja e motorave (në stabilimentin 10/0.4 [kV] Kullë – Korishë).

3.

Nga NS 110/10kV Theranda do të ndërprehet:

Dalja 10kV Rruga e Reqanit (Kodi: 32000005) nga ora 10:00 deri në 14:00

Vendet: Pjesët periferike të Therandës (Rr.Reqani); Banesat e Benafit, Banesat e Inxhinieringut, Banesat te Viva, lagjëja Hoxha I dhe II.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, Revizion ne LP 10kV, ndrrimi/perforcim i shtyllave te demtuara.

Peja

1.

Në NS 35/10[kV] Peja 1 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Vitomirica (kodi: 50000010) nga ora 11:00 deri në ora 15:00

Vendet: Fshatrat: Dubovë, Dubovë e Madhe, Dubovë e Vogël, Fusha e Pejës (një pjesë), Katundi i Ri, Novosellë, Vitomiricë , Vitomiricë I,II dhe III dhe Ozdrim. Rrugët: Selmon Lajqi (një pjesë), Tranzit,

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, Bartja e perquesve ne shtyllat e reja TM, Dubove e vogel.

2.

NS 110/35/10 [kV] Peja 1 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Radavci (kodi: 50000004) prej orës 09:00 deri në ora 16:00

Vendet:Novosella,Radavci,Brestoviku,Dogana,Jabllanica e madhe.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, Pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni

Ka BRRE HCE Radavci

Mitrovica

1.

Në 10[kV] Shupkovci do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Shala (kodi: 70000101) nga ora 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Rrugët: Herojska (një pjesë) dhe Tyneli i Parë. Fshatrat: Bajgorë, Bare, Rekë, Stan Tërg, Kaçandoll (një pjesë), Kolloni (një pjesë), Kovaçicë (një pjesë), Kutllovc (një pjesë), Mazhiç, Rahovë (një pjesë), Rashan, Rekë (një pjesë), Tërsten (një pjesë), Vidishiç, Zasellë (një pjesë) dhe Trepça,

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, Ndrrimi shtyllave 10.KV Terhejka perqusve kontrollimi shtim vaj TS. Riparimi Ndarist TM Kaqanoll.

04.05.2022

Punime në projekte investive

Prizren

1.

Nga NS 110/10[ kV] Therandë do të ndërprehet:

Dalja 10[ kV] Peqani (kodi: 32000007) nga ora 08:30 – 09:00 dhe nga ora 16:30 – 17:00

Vendet: Fshatrat: Bllacë, Breshani, Duhël, Kastërc, Nishor, Peqan, Semetisht dhe Sllapuzhan.

Arsyeja: krijimi i kushteve të punes pa tension, largimi i urave TM.

2.

Nga NS 110/10[ kV] Therandë do të ndërprehet:

NS 10/0.4kV mbesin pa tension si më poshtë nga ora 08:30 deri 17:00

1. NS 10/0.4[kV] Semtetishti III mulliri (kodi: 32000007022)

2. NS 10/0.4[kV] Semetishti I (kodi: 32000007023)

3. NS 10/0.4[kV] Pompa e ujit Semetisht (kodi: 32000007024)

4. NS 10/0.4[kV] Semetishti V(te shkolla) (kodi: 32000007025)

5. NS 10/0.4[kV] Breshancë (kodi: 32000007026)

6. NS 10/0.4[kV] Kosterc (kodi: 32000007027)

7. NS 10/0.4[kV] Nishori I (kodi: 32000007028)

8. NS 10/0.4[kV] Nishori II (kodi: 32000007029)

9. NS 10/0.4[kV] Nishori 3 (kodi: 32000007030)

10.NS 10/0.4[kV] Famis-anvisni-Semetisht (kodi: 32000007038)

Vendet: Fshatrat: Breshani, Kastërc, Nishor, Semetisht .

Arsyeja: Vendosja e konzollave dhe shtrierja e percuesit ne shtyllat e reja, instalimi i ndaresit, ne kuader te projektit Kosterrc dhe Bershanc.

Mitrovicë

1.

NS 110/10[kV] Skenderaj do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Turiqevci (kodi: 74000006) nga ora 09:00 deri në ora 17:00

Vendet: Llausha, Rakinica, Kopiliqi i epërm, Kllodernica, Turiqefci, Buroja, Vojniku, Izbica, Ozrimi, Kopiliqi i ultë, Aqarevë.

Arsyeja : Ngritja e shtyllave të reja,vendosja e konzolave,shtrirja e perçuesve, fiksimi i perçuesve, lidhja e urave dhe energjizimi i linjes se re.

Të nderuar lexues të gazetës “Bota sot”, komentet që përmbajnë fyerje, ofendime dhe sharje nuk lejohen në portal. Andaj, komentet e juaja do të kalojnë në filtra për aprovim dhe të tillat që përmbajnë gjuhë që nuk përkon me rregullat, nuk do të aprovohen. Ju faleminderit.
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat