PDK akuzon Imri Ahmetin për punësime partiake

Kosova

PDK akuzon Imri Ahmetin për punësime partiake

Më: 28 janar 2023 Në ora: 15:21
Imri Ahmeti

Partia Demokratike e Kosovës - Dega në Lipjan, ka akuzuar kryetarin e kësaj komune, Imri Ahmeti për punësime të familjarëve të bashkëpunëtorëve të tij.

Sipas komunikatës së PDK-së, familjarë të drejtorëve komunal e kryetarë të nëndegëve të LDK-së po punësohen në arsim.

“Prej kohësh, ne në vazhdimësi kemi bërë publike se si komuna e Lipjanit vazhdon të punësojë militant partiak siç e kemi rastin e fundit të bashkëshorten së kryetarit të nëndegës së LDK-së në Banullë, i cili njëherit është edhe drejtor i shkollës në Lipjan. Me konkurset e tilla, qeverisja e Imri Ahmetit po tregon së nuk qeveri për qytetarë, por qeveri familjare nga zyrat e zbrazura të LDK-së nga hetuesia, të cilat po vazhdojnë ti keqpërdorin paratë e qytetarëve”, thuhet komunikatën e PDK-së.

Kjo pari ka përmendur edhe disa shkelje ligjore që ka bërë Ahmeti, për të cilat kanë thënë se duhet të jap llogari.

Keni zgjedhur kryetarin e nëndegës LDK-së dhe bashkëshortin e edukatores drejtor, duke shkelur udhëzimin administrativ, “Nr 151/ 2020, Për detyrat dhe përgjegjësitë e drejtorit dhe zëvendësdrejtorit të institucioneve publike”, ka shkelur Neni 2.pika 1.1. parimi i ligjshmërisë dhe depolitizimit dhe Nenin 5. Pika 1.7.7 ku citon, Deklaratën në betim që vërteton se në tri vitet e fundit kandidati nuk ka qenë në asnjë funksion udhëheqës në strukturat e partive politike”, thuhet në komunikatë.

PDK thotë se së fundi është punësuar bashkëshortja e kryetarit të nëngesë së LDK-së në Banullë.

“Tani avazi i kurdisjeve të konkurseve vazhdon pranimin e gruas së tij, edukatore, SH.S, e cila pranohet në konkursin nr.4-111-56892 të shpallur me dt. 18.10.2022, QEAP Çerdhja në Lipjan, e vendi i punës në Banullë”, thuhet në komunikatën e PDK-së.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat