Njoftim nga KEDS-i për punimet në rrjet

Kosova

Njoftim nga KEDS-i për punimet në rrjet

Më: 21 maj 2022 Në ora: 07:14
Foto ilustrim

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Pejë

1.

Nga NS 35/10[kV] Klina do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Jagoda (kodi:52000105) nga ora 09:00 deri 16:00

Vendet: Fshatrat: Budisallc, Jagodë, Krushevë e Madhe (një pjesë), Lutogllavë, Rudicë (një pjesë), Stupë dhe Trestenik.

Ferizaj

1.

Nga NS 35/10[kV] Ferizaj III do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Ylli 3 me (kod: 40042017) nga ora 14:00 deri 15:30

Vendet: Rrugët: 12 Qërshori, 15 Shkurti (një pjesë), Agim Matoshi (një pjesë), Asim Vokshi (një pjesë), Avdyl Dura, Besim Rexhepi, Dëshmorët e Kombit, e Ilirisë, Ejup Statovci (një pjesë), Enver Topalli, Gjemajl Kada (një pjesë), Hamëz Jashari, Imri Halili (një pjesë), Indrit Cara (një pjesë), Metush Krasniqi (një pjesë), Rexhep Bislimi, Rifat Berisha (një pjesë), Xhemajl Kada (një pjesë) dhe Saranda (një pjesë).

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, ndërrimi i transformatorëve matës rrymor dhe grupeve matëse GM, të djegur në TS 10/0.4kV.
23.05.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Prishtinë

1.

Nga TS 35/10[kV] Koliq do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Keqekoll Hajkobille (kodi: 14016004) nga ora 11:00 deri 15:00

Vendet: Keqekollë, Prapashticë, Hajkobillë, Dabishevc dhe Mutivodë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrim I izolatorëve dhe shtyllave.

2.

Nga TS 110/10 kV Prishtina 3 do të ndërprehen:

TS 10/0.4 kV Jakov Xoxa 2 (kodi: 12000015068) prej orës 09:00 deri në ora 17:00

TS 10/0.4 kV Hoxhe Kadri Prishtina (kodi:12000015071) prej ores 09:00 deri në ora 17:00

TS 10/0.4 kV Jakov Xoxa 3 (kodi: 12000015069) prej orës 09:00 deri në ora 17:00

TS 10/0.4 kV Llapit 1 (kodi: 12000015070) prej ores 09:00 deri në ora 17:00

TS 10/0.4 kV Bicurri (M.B.1 dhe MB.2) (kodi: 12000022136) prej orës 09:00 deri në ora 17:00

TS 10/0.4 kV Meto Bajraktari (kodi: 12000022066) prej orës 09:00 deri në ora 17:00

TS 10/0.4 kV Sali Bivolaku ”Milenium Bussines Center”sh.p.k (kodi:12000022197) prej orës 09:00 deri në ora17:00.

Vendet: rr.Lidhja e Prizrenit, rr.Maliq Pashë Gjinolli, rr.Miriko Gashi, rr.Gasper Gjini, rr.Hoxhe Kadri Prishtina, rr.Ingrid Cara, rr.Zeqir Bajrami, rr.Evlia Çelebiu, rr.Sadik Rama, rr.Osko Kuka, rr.Enver Berisha, rr.Llapi, rr.Esad Mekuli, rr.Adem Gllavica, rr.Ilir Konushevci ( një pjesë) dhe rr.Gjergj Fishta.

Arsyeja: Punimi i lidhëseve të tensionit të mesëm për daljen Remonti kabllovik dhe për daljen Mark Isaku. Montimi i kthinës tek TS Milleniumi si dhe energjizimi i kabllove të reja.

3.

Nga TS 110/10 kV Prishtina 3 do të ndërprehen:

Dalja 10 kV Nr.31 Mark Isaku (kodi: 12000022) prej ores 09:00-09:15 dhe 16:45-17:00

Vendet: Bahollët dhe Tophanja,Meto Bajraktari,Bicurri,Art konstruksion,”BH-Home” Shpk Mentor Pllana-Dardania.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, manipulim me ndarsit e tensionit të mesëm.

4.

Nga TS 110/10 kV Prishtina 3 do të ndërprehen:

TS 10/0.4 kV Rexhep Hoti N.N.SH Flori (kodi: 12000022185) prej ores 09:00 deri në ora 17:00

Vendet: Rr.Mark Isak dhe rr.Pjeter Bogdani.

Arsyeja: Punimi i lidhëseve të tensionit të mesëm për daljen Remonti kabllovik dhe për daljen Mark Isaku. Montimi i kthinës tek TS Milleniumi si dhe energjizimi i kabllove të reja.

Pejë

1.

Nga NS 110/10[kV] Istog do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Rakoshi (kodi:54000006) nga ora 10:00 deri 15:00

Vendet: fshatrat: Bellopojë (një pjesë), Cerkolez, Dubravë (një pjesë), Gurakoc (një pjesë), Kërninë, Kërninë e Epërme, Kovragë, Llukavc i Thatë (një pjesë), Padalishtë, Rakoc, Serbobran, Shushicë, Shushicë e Ulët, Suhogerllë, Uçë, Veriq dhe Zhakovë.

Arsyeja: Ndërrimi i shtyllave të dëmtuara të tensionit të mesëm.

2.

Nga NS 110/10[kV] Klina do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Jashanica (kodi:52000003) nga ora 09:00deri 16:00

Vendet: fshatrat: Doberdol, Dush (një pjesë), Gjurgjevik, Gjurgjevik i Madh, Jashanic, Jellovc, Klinavcë (një pjesë), Pogragjë, Resnik, Shtaricë, Siqevë dhe Ujëmir.

Arsyeja: Pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni.

Verejtje: Nga kjo dalje furnizohet BRE Led Light Technology( Kodi: 52000003041).

Gjakovë

1.

Nga NS 110/35/10kV Rahovec do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Opterusha (kodi: 82000010) nga ora 10:00deri 14:00

Vendet: fshatrat: Bellacërkë, Brestoc, Celinë, Hoçë e Vogël, Hoçë e Madhe, Nagavc, Opterushë, Velika Hoça dhe Zoçishtë.

Arsyeja: Ndërrimi i shtyllave të thyera 12m LP, evitimi i rrezikut.

2.

Nga NS 110/10kV Gjakova 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Ura e Terzive (kodi: 81000004) nga ora 11:00deri 15:00

Vendet: fshatrat: Damjan (një pjesë), Fshaj, Kushavec, Muhader, Pnish, Rogovë, Smaq dhe Ujëz.

Arsyeja: Montimi i ndërsit linjor në LP (lokacioni Rugovë).

Gjilan

1.

Nga NS 110/35/10kV Kamenica do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Hogoshti (kodi: 62000001) nga ora 11:00 deri 15:00

Vendet: fshatrat: Bujnoc (një pjesë), Dazhnicë (një pjesë), Hogosht, Kolloleq, Kopërnicë, Kostandincë (një pjesë), Kradinell, Lajçiq, Lisockë (një pjesë), Marocë (një pjesë), Poliçkë, Shahiq (një pjesë), Shipashnicë e Epërme, Shipashnicë e Poshtme, Tërstenë (një pjesë), Velegllavë (një pjesë), Vriqec (një pjesë), Xhyrishevc (një pjesë) dhe Zhujë.

Arsyeja: Zëvendësimi i shtyllave të drurit me të betonit, ndërrimi i izolatorëve dhe ducimi i shtyllave të tensionit të mesëm.

2.

Nga NS 35/10kV Kllokot do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Kllokot (kodi: 61065004) nga ora 11:30 deri 13:30

Vendet: fshatrat: Budrikë e Epërme, Budrikë (një pjesë), Gjylekar, Kllokot (një pjesë), Radivojcë dhe Remnik.

Arsyeja: Ndërrimi i zbarrave në anën 10 [kV] te TR – 1 ose 2.

Prizren

1.

Nga NS 35/10kV Dragash do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Bellobradi (kodi: 30036008) nga ora 10:00deri 14:00

Vendet: fshatrat: Bellobrad, Brrut, Kapre, Kosavë, Plavë, Pllajnik, Shajnë, Xërxë, Zgatar dhe Zym i Sharrit.

Arsyeja: Revizion në LP 10kV, ndërrimi/përforcimi i shtyllave të dëmtuara.

Ferizaj

1.

NS 35/10[kV] Ferizaj II do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Betoni (kodi: 40041002) nga ora 11:00 deri në ora 13:00

Vendet: Rrugët: Bostonit, Brahim Ademi, Kadri Abazi. Fshatrat: Bublic, Dramjak, Kosinë, Llojza, Lloshkobare, Saraisht dhe Slivovë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, betonimi dhe ngritja e shtyllës metalike TM per 2 daljet e lartecekura, evitim rreziku.

2.

NS 35/10[kV] Ferizaj II do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Bablaku Bizneset (kodi: 40041005) nga ora11:00 deri në ora 13:00

Vendet: Fshatrat: Bablak, Babush, Babush i Ri, Cërnillë, Kojskë, Magjistralja Ferizaj-Prishtinë (një pjesë), Mirash, Prelez i Muhaxherëve (një pjesë), Surqinë, Tërn, Rubofc dhe një pjesë e Trim (Tërni).

Arsyej : Ndërprerje për siguri të sistemit, betonimi dhe ngritja e shtyllës metalike TM për 2 daljet e lartcekura, evitim rreziku.

23.05.2022
Punime në projekte investive

Prishtinë

1.

Nga TS 110/10(20) kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

TS 10/04 kV Lagja e spitalit 5 (Kodi: 19000078102) prej orës 09:00 deri në ora 18:00

Vendet: Rr.Muharrem Fejza ( nje pjese), Rr, Ymer Elshani,rr Ibrahim Oruqi, rr.skender Ceku,

Arsyeja: Kyqjet shtëpiake në panela të TU

2.

Nga TS 110/10(20) kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

TS 10/04 kV ART CONSTRUCTION (Kodi: 19000078253)prej orës 09:00 deri në ora 18:00

Vendet: Obj. Faton Sinani “ART CONSTRUCTION”, rr. Ymer Elshani ( nje pjese)

Arsyeja: Kyçjet shtëpiake në panelet të TU

3

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 2 do të ndërprehen:

TS 10/0.4 kV Gustav Majer 1 (kodi: 11000006023) prej orës 09:30 deri në ora 13:30

TS 10/0.4 kV Gustav Majer 2 (kodi: 11000021024) prej orës 09:30 deri në ora 13:30

TS 10/0.4 kV Gustav Majer 6 (kodi: 11000021164) prej orës 09:30 deri në ora 13:30

TS 10/0.4 kV Sali Ahmeti (kodi: 11000021184) prej orës 09:30 deri në ora 13:30

TS 10/0.4 kV Gustav Majer 4 (kodi: 11000021134) prej orës 09:30 deri në ora 13:30

TS 10/0.4 kV Gustav Majer 3 (kodi: 11000021137) prej orës 09:30 deri në ora 13:30

TS 10/0.4 kV Gustav Majer 7 (kodi: 11000021165) prej orës 09:30 deri në ora 13:30

TS 10/0.4 kV Gustav Majer 8 (kodi: 11000021168) prej orës 09:30 deri në ora 13:30

TS 10/0.4 kV Gustav Majer 9 (kodi: 11000021169) prej orës 09:30 deri në ora 13:30

TS 10/0.4 kV Gustav Majer 5 (kodi: 11000006147) prej orës 09:30 deri në ora 13:30

Vendet: Rr.Gustav Majer, Banesat Magbule Krasniqi dhe Beqir Ismjali, Objekti banesor Sh.Polluzha, rr.Tring smajli,rr.Halil Alidemaj,rr.Rrustem Statovci( nje pjese),rr.Hamez Jashari ( një pjesë), rr.Afrim Vitia, rr.Svetozar Markoviq dhe rr.Agim Ramadani ( një pjesë).

Arsyeja: Detektimi dhe verifikimin e kabllove mes trafove për kalimin nga 10kv në 20kV në linjën P2-P7 Feeder 1.

TS do të ndëprehen kohë pas kohe.

Gjakovë

1.

Nga TS 35/10 kV Gjakova 1 do të ndërprehen:

TS 10/0.4 kV Meje 1 (kodi:80080006130) prej orës 09:00-17:00

TS 10/0.4 kV Madanaj 2 (kodi:80080006134) prej orës09:00-17:00

TS 10/0.4 kV Dallashaj (kodi:80080006137) prej orës09:00-17:00

Vendet: Meje, Madanaj dhe Dallashaj.

Arsyeja: Vendosja e konzollave dhe përçuesve në shtylla të reja.

23.05.2022

Punime nga palët e treta

Prizren

1.

Nga NS 110/10 kV Prizreni 3 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Korisha (kodi:31000010) nga ora 12:00 deri 16:00

Vendet: Fshatrat: Korishë, Lubizhdë dhe një pjesë e fshatit Lutogllavë.

Arsyeja: Punët që duhet të kryhen sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar.

Gjilan

1.

Nga NS 35/10 kV Kllokot do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Pozhorani (kodi:61065014) nga ora 10:00 deri 13:00

Vendet: fshatrat: Fshati i Ri, Pozharan dhe Ramjan.

Arsyeja: Punët që duhet të kryhen sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar.

23.05.2022
Punime nga palët e treta

Gjakovë

1.

Nga TS 110/35kV Gjakova 1 – H06 do të ndërprehet LP 35kV Gjakova 1 – Gjakova III:

NS 35/10kV Gjakova III – H03 dhe pa tension mbesin TR 1 me 4 daljet 10kV në dy terminë prej orës 11:00 deri 11:30 dhe nga ora 13:30 deri në ora 14:00.

Vendet: rrugët: Ali Pashë Tepelena, Armand Pier Pailand (2 konsumatorë), Fan Stilian Noli, Ferhat Binishi, Ismail Qemali, Marin Barleti, Mbretëresha Teuta, Musa Zajmi, Naum Veqilharxhi, Nënë Tereza dhe Selman Riza, Dah Polloshka, Fehmi Agani, F.Sereqi, Gjon Sereqi, Ibrahim Fehmiu, Mark Malota, Tivarit, Nënë Tereza, UÇK-së, Sadik Pozhegu dhe Sadik Stavileci (një pjesë), Bujar Syla (1konsumatorë), Edit Durham, Elton Zherka, Marin Barleti (një pjesë), Mbretëresha Teuta, Musa Zajmi, Tirana, Xh.Gjakova dhe Xhemajl Avdullahu (2 konsumatorë) dhe Ngrohtorja e Qytetit në rrugën Tirana.

Arsyeja: Dislokimi i rrjetit 35kV, sipas zgjidhjes teknike (daljet furnizohen me zbarrat e Gjakova 2), përmirësimi i vërejtjeve nga komisioni i pranimeve teknike.

Pejë

1.

Nga NS 35/10 kV Gurakoc do të ndërprehet:

TS 10/0.4 kV Banjë Kulla (kodi:50052006017) nga ora09:00 deri 15:00

Vendet: Rr. Oniksi( nje pjesë) dhe rr.Nazmi Muzlijaj

Arsyeja: Zëvendësimi i transformatorit, si dhe panelit të tensionit të ulët 0.4kV sipas pëlqimit elektro-energjetik.
24.05.2022

Punime në projekte investive

Mitrovicë

1.

Nga TS 110/10(20) kV Vushtria 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Qytet e fshatra (Kodi: 73000003) prej orës09:00-09:15 dhe 20:45-21:00.

Vendet: rrugët: Adnan Shyti, Ahmet Selaci, Arsim Tahiri (njëpjesë), Avni Rrustemi, Basri Beqiri (një pjesë), Drini i Bardhë (një pjesë), Ganimete Tërbeshi (një pjesë), Gjergj Kastrioti Skënderbeu, Hamdi Gashi (një pjesë), Haxhi Zeka (një pjesë), Faruk Beqiri (një pjesë), Sahit Avdyli (një pjesë) dhe Shote Galica; fshatrat: Banjska, Dobërllukë, Kçiç i Madhë, Pasomë, Sllatinë, Smrekonicë dhe Tërllabuç.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, largimi i urave të tensionit të mesëm.

2.

Nga TS 110/10(20) kV Vushtria 2 do të ndërprehet Stabilimenti në Dobërllukë prej orës 09:00-21:00. TS-et që do të mbesin pa tension:

TS 10/0.4 kV TS Idrizi 73000003026

TS 10/0.4 kV Bajska-2 (Terrstent) 73000003009

TS 10/0.4 kV Smrekonica-1 73000003012

TS 10/0.4 kV Smrekonica-2 73000003011

TS 10/0.4 kV Lagja Ahmeti-Haxhiu 73000003035

TS 10/0.4 kV Lagja Avdiu 73000003036

TS 10/0.4 kV Pasoma-2 (Jahiri) 73000003013

TS 10/0.4 kV Pasoma-1 73000003014

TS 10/0.4 kV Pasoma-3 73000003015

TS 10/0.4 kV Pasoma Lagjja Hyseni 73000003033

TS 10/0.4 kV Banjska-1 73000003010

TS 10/0.4 kV Terllabuq 73000003017

TS 10/0.4 kV Smrekonicë 73000003027

TS 10/0.4 kV AL STONE-GURËTHYES 73000003016

TS 10/0.4 kV Gurbardhi 73000003020

Vendet: Smrekonica, Bajska, Pasoma, Terllabug, Gerbardhi, TS Idrizi, Lagja Ahmeti, lagja Avdiu, Gurthyesi Alstone.

Arsyeja: Shtrirja e përçuesve dhe energjizimi i rrjetit të ri 10kV.

Prishtinë

1.

Nga TS 110/10 kV Prishtina 3 do të ndërprehen:

Dalja 10 kV Nr.12 Arbëria 2 (kodi: 12000012) prej orës 09:00-09:15 dhe 20:45-21:00

Vendet: Lagjja Arbëria (një pjesë).

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, manipulim me ndarësit e tensionit të mesëm.

2.

Nga TS 110/10 kV Prishtina 3 do të ndërprehen:

TS 10/0.4 kV Fabrika e tepihave Gjini (kodi:12000012062) prej orës 09:00 deri në ora 21:00

TS 10/0.4 kV Titan Betoni te Oti Market (kodi:120000120124 prej orës 09:00 deri në ora 21:00

TS 10/0.4 kV Petroll company-Hysni Jusaj (kodi:12000012176) prej ores 09:00 deri në ora 21:00

TS 10/0.4 kV Besnik Isa Mustafa (kodi: 12000012189)prej orës 09:00 deri në ora 21:00

TS 10/0.4 kV Uliksi (kodi: 12000012060) prej orës 09:00deri në ora 21:00

TS 10/0.4 kV Pompa Oti (kodi: 12000012061) prej orës 09:00 deri në ora 21:00

TS 10/0.4 kV TS Shtylla Arbëria (kodi: 12000012063) prej ores 09:00 deri në ora 21:00

TS 10/0.4 kV Kons. e lagjes Prroni i Njelmët (kodi:12000012174) prej orës 09:00 deri në ora 21:00

Vendet: Fabrika e tepihave Gjini, Titan Betoni, Petroll company, Makcar.LL.C, Uliksi, Pompa Oti, Një pjesë e Arbërisë, Prroni i Njelmët.

Arsyeja: Punimet sipas projektet Investive të KEDS-it LOT 17 – PP, Arbëria Feeder 2 andaj na duhet shkyçja e LP 10(20) kV.

Gjakovë

1.

Nga TS 35/10 kV Gjakova 1 do të ndërprehen:

TS 10/0.4 kV Meje 1 (kodi:80080006130) prej orës 09:00-17:00

TS 10/0.4 kV Madanaj 2 (kodi:80080006134) prej orës09:00-17:00

TS 10/0.4 kV Dallashaj (kodi:80080006137) prej orës09:00-17:00

Vendet: Meje, Madanaj dhe Dallashaj.

Arsyeja: Vendosja e konzollave dhe përçuesve në shtyllat e reja.

Të nderuar lexues të gazetës “Bota sot”, komentet që përmbajnë fyerje, ofendime dhe sharje nuk lejohen në portal. Andaj, komentet e juaja do të kalojnë në filtra për aprovim dhe të tillat që përmbajnë gjuhë që nuk përkon me rregullat, nuk do të aprovohen. Ju faleminderit.
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat