Sot përkujtohen dhjetë dëshmorët Rama

Kosova

Sot përkujtohen dhjetë dëshmorët Rama

Më: 27 mars 2023 Në ora: 08:27
Dëshmorët Rama

Sot mbahet tubim përkujtimor për nder të sakrificës së dhjetë dëshmorëve Rama të rënë në luftën çlirimtare më 27 mars 1999.

Tubimi bëhet ne fshatin Shkabaj, pranë lapidarit, i cili gjendet buzë rrugës Prishtinë-Obiliq, duke nisur në orën 11:00.

Ngjarja në të cilën ranë dëshmorë të dhjetë anëtarët e familjeve Rama, ka ndodhur në shtëpitë e tyre në Shkabaj të Obiliqit, më 27 mars 1999, derisa të rrethuar kanë luftuar deri në rënien e tyre. Shkak i sulmit nga forcat pushtuese, ishte se shtëpitë e tyre ishin bazë e luftes.

Në çastin kritik kur u sulmuan, qëndruan në rezistencë dhe ranë bashkërisht:

Ismet Halil Rama
Agron Ismet Rama
Albert Ismet Rama
Faruk Izet Rama
Xhevat Qamil Rama
Shqipe Xhevat Rama
Syzana Xhevat Rama
Bejtush Halil Rama
Xheladin Qamil Rama
Hamide Rama

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat