Katër gra nga Dibra theksojnë se mjeku Asani i ka kontrolluar në ordinancën private, Veaposka ka paguar nga 1.000 denar për kontrollë

Maqedonia

Katër gra nga Dibra theksojnë se mjeku Asani i ka kontrolluar në ordinancën private, Veaposka ka paguar nga 1.000 denar për kontrollë

Më: 24 janar 2021 Në ora: 16:26
Foto ilustrim

Katër gra nga Dibra, së bashku me burrat e tyre, dhanë deklaratë tek noteri se në ordinancën private të drejtorit të spitalit të Strugës dhe gjinekologut, Dr. Muhamed Asani, shtatzënitë e tyre ishin monitoruar në kohë të ndryshme në të kaluarën, shkruan kështu “Sloboden Peçat“.

Deklaratat noteriale që morëm në redaksinë tonë u dhanë për të shërbyer para autoriteteve hetuese, pasi Inspektorati Sanitar Shtetëror dhe Shëndetësor hyri në shtëpinë e mjekut javën e kaluar ku ai gjeti një zyrë gjinekologjike të pajisur plotësisht pa dokumente, të cilën Dr. Asani pretendonte të kishte poseduar, por nuk shqyrton në të.

Meqenëse nuk u gjetën pacientë ose personel mjekësor të punësuar në këtë ordinancë, ISHS nuk mund të konfirmonte që mjeku kishte ekzaminuar dhe trajtuar në këtë ordinancë. Sidoqoftë, deklaratat noteriale hedhin dritë të re mbi të gjithë situatën. Njëra prej tyre i referohet periudhës shtatë vjet më parë, shtatzënia e radhës në ordinancë sipas deklaratës ishte në vitin 2012/2013.

Ne i dërguam këto deklarata të noterizuara të premten tek ISHS së bashku me gratë e tjera shtatzënia e të cilave u monitorua gjithashtu nga Asani. Inspektorati ka pasur regjistrimet e ekos që kur u dërgova atyre raportin. Ai më shqyrtoi pas punës. Unë i paguaja atij 1000 denarë për çdo kontrollë dhe shkoja çdo 10 ditë. Shtatzënia i kushtoi vetëm 300 euro, tha kështu një nga pacientet znj. Veaposka për “Free Press“.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat