Maqedoni: Në vitin 2020 kompanitë kanë marrë 397.4 milion euro nga kthimi i TVSH-së

Maqedonia

Maqedoni: Në vitin 2020 kompanitë kanë marrë 397.4 milion euro nga kthimi i TVSH-së

Më: 31 janar 2021 Në ora: 12:55
Foto ilustrim

Vitin e kaluar, 397.4 milion euro hynë në ekonomi në bazë të kthimit të TVSH-së për kompanitë, njoftoi Ministria e Financave. Megjithëse 2020 ishte një vit krize, viti i kaluar kishte kthimi më të lartë të TVSH-së si përqindje e taksës bruto të mbledhur krahasuar me vitet e mëparshme, ndërsa pagesa bëhej rregullisht dhe pa vonesa.

Vitin e kaluar, është kthyer pothuajse 34% e taksës bruto të vlerës së shtuar. Për krahasim, në vitin 2019 u bë një kthim prej 32%, në 2018-31%, në 2017-28%, në 2016-26% dhe në 2015-28%.

Nëse shohim shumën absolute, vitin e kaluar, pavarësisht krizës, sasi e lartë e fondeve u injektua në bazë të kthimit të TVSH-së për kompanitë krahasuar me vitet e mëparshme. Nëse vitin e kaluar është bërë kthim prej 397.4 milion euro, në vitin 2019 kthimi ishte 403.9 milion euro, në 2018 ishte 375.8 milion euro, në 2017 315 ​​milion euro, në 2016-280 milion euro dhe në 2015-283.5 milion euro.

Kthimet e rregullta dhe në kohë të TVSH-së për kompanitë kanë një rëndësi të madhe për likuiditetin në ekonomi, veçanërisht në kohë krizash kur qasja në fonde është e kufizuar.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat