Carovska: Mbikëqyrja e punëtorëve në arsim nuk duhet të jetë presion, por mbështetje

Maqedonia

Carovska: Mbikëqyrja e punëtorëve në arsim nuk duhet të jetë presion, por mbështetje

Më: 4 prill 2021 Në ora: 14:43
Mila Carovska

Ministrja e Arsimit dhe Shkencës Mila Carovska në intervistën javore për “Radion Evropa e Lirë” theksoi se mbikëqyrja mbi punën e mësuesve nuk duhet të kuptohet si ndëshkim por si mbështetje për punë më cilësore.

“Të gjitha mbikëqyrjet synojnë të jenë këshilluese dhe arsimore. Është shumë interesante që prej vitesh Ministria e Arsimit dhe institucionet nën të kanë trajtuar mësuesit në një mënyrë komanduese, duke dashur të arrijnë cilësinë përmes presionit. Kjo nuk është arritur dhe kjo është arsyeja pse ne, ideja jonë, dhe si funksionon kjo Ministri ndërsa unë jam ministre, fjala kryesore është mbështetja, e cila tregon që mësuesit, edhe nëse kanë mbikëqyrje, edhe nëse kanë vizitë nga Inspektorati Shtetëror i Arsimit, kjo do të thotë të ndëshkohen, por që puna e tyre të mbështetet dhe të jetë më cilësore dhe kështu të punojmë.

Për më tepër, si ministre, u dërgova të gjitha institucioneve në varësi të Ministrisë, që në këtë periudhë burokracia është më pak e rëndësishmja. Më e rëndësishmja është shëndeti mendor i mësuesve, shëndeti mendor i nxënësve dhe marrëdhënia e tyre që ata duhet të kenë vazhdimisht gjatë vitit shkollor dhe kjo është ideja kryesore.

Por Ministria, përmes Inspektoratit Shtetëror të Arsimit, ka bërë më shumë se 4.200 mbikëqyrje, rreth 2.700 janë të rregullta, 1.400 janë të jashtëzakonshme dhe janë përcaktuar 295 kontrolle, gjë që tregon se ndoshta janë dhënë 295 vërejtje të caktuara, kështu që kishte nevojë të bëjmë inspektim kontrolli për të parë nëse janë larguar vërejtjet”, thotë Carovska.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat