Danillovski: Vetëm me një strategji kombëtare do të shtypej çdo kërcënim masiv në të ardhmen për shëndetin e qytetarëve

Maqedonia

Danillovski: Vetëm me një strategji kombëtare do të shtypej çdo kërcënim masiv në të ardhmen për shëndetin e qytetarëve

Më: 12 prill 2021 Në ora: 08:29
Dragan Danillovski

“Vetëm duke përgatitur një strategji kombëtare për menaxhimin e kërcënimeve biologjike dhe plane të hollësishme të veprimit (detyra specifike) në të gjitha nivelet – individualisht (secili qytetar), secili institucion (fabrika, ndërmarrja, shkolla, etj.), komunal, rajonal dhe shtetëror, do të të jenë në gjendje të presin dhe shtypej çdo kërcënim masiv të ardhshëm (shumë të mundshëm) për shëndetin e qytetarëve”, shkruan mjeku Dragan Danillovski për “Mjekët”.

“Për të mos u kapur, përparësia e parë e vendit duhet të jetë krijimi i një sistemi të shpejtë reagimi, me plane veprimi të zhvilluara tashmë për aktivizimin e shpejtë të të gjithë “lojtarëve” përkatës.

Sistemi i shëndetit publik duhet të luajë rolin më të rëndësishëm këtu – rrjeti i institucioneve parandaluese-mjekësore!

Kjo nënkupton përmirësimin e qendrave rajonale për shëndetin publik (10 në numër) dhe Institutin e Shëndetit Publik”, tha Danillovski.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat