Kovaçevski: Nderime të larta shtetërore vizionarit botëror dhe frymëzuesit të punës dhe shtetësisë revolucionare maqedonase

Maqedonia

Kovaçevski: Nderime të larta shtetërore vizionarit botëror dhe frymëzuesit të punës dhe shtetësisë revolucionare maqedonase

Më: 4 shkurt 2023 Në ora: 11:57
Dimitar Kovaçevski

Me nderime të larta shtetërore, në mënyrë paqësore dhe dinjitoze, siç i takon të madhit, vizionarit botëror dhe frymëzuesit të punës dhe shtetësisë revolucionare maqedonase, Goce Dellçev, sot, para prehjes së tij të përjetshme, për nder të lindjes së tij 151 vjet më parë, në datën e sotme, 4 shkurt.

Idealet e vizionarit të përjetshëm Goce Dellçev, i cili më shumë se një shekull më parë e kuptoi botën si fushë për përparim kulturor midis popujve, janë një trashëgimi e kuptueshme dhe një udhërrëfyes për politikat e Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, të bazuara në dialog dhe respekt si përfitime të larta kulturore dhe civilizuese.

Mesazhet e Dellçevit për unitet dhe kohezion, kur bëhet fjalë për interesat kombëtare dhe qëllimet strategjike shtetërore, janë po aq të rëndësishme edhe sot dhe janë obligim i shenjtë për të gjithë, ndërkohë që ne po e ndërtojmë Republikën e Maqedonisë së Veriut në një shoqëri për të gjithë qytetarët dhe po e integrojmë atë, pas aleancën më të madhe të sigurisë, NATO-n, e cila tashmë është një realitet si anëtare e plotë dhe e barabartë e Bashkimit Evropian, në familjen e kombeve dhe shteteve evropiane, shkruan Dimitar Kovaçevski.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat