Këshilli Gjyqësor mori vendim: Ndërpriten procedurat për zgjedhjen e gjyqtarëve dhe përcaktimin e përgjegjësisë gjatë zgjedhjeve

Maqedonia

Këshilli Gjyqësor mori vendim: Ndërpriten procedurat për zgjedhjen e gjyqtarëve dhe përcaktimin e përgjegjësisë gjatë zgjedhjeve

Më: 21 shkurt 2024 Në ora: 21:21
Pamje nga takimi

Këshilli Gjyqësor i Maqedonisë së Veriut ka vendosur sot të pezullojë të gjitha fazat e procedurave për zgjedhjen e kryetarit të gjykatës dhe për përcaktimin e përgjegjësisë së gjyqtarëve, duke caktuar një seancë të re për të diskutuar më tej këtë çështje.

Vendimi është marrë për t’u përputhur me Vendimin e Kuvendit për shpalljen e zgjedhjeve presidenciale dhe parlamentare, i cili ndalon fillimin e procedurave të punësimit të personave të rinj ose ndërprerjen e marrëdhënies së punës në institucionet shtetërore dhe publike.

Pas një debati të gjatë, Këshilli Gjyqësor e justifikoi vendimin duke vlerësuar nevojën për të siguruar funksionimin pa probleme dhe me shpejtësi të sistemit gjyqësor. Disa anëtarë të Këshillit argumentuan se situata është e urgjentë për shkak të pamundësisë për formimin e një qeverie të re.

Këshilli gjithashtu diskutoi pensionimin e disa gjyqtarëve nga Apeli i Manastirit dhe propozimin e Odës së Noterëve për zgjedhjen e dy anëtarëve të këshillit disiplinor të tyre. Vendimet e marra sot shërbejnë për të siguruar që proceset ligjore të ndiqen me rregullsi dhe me respektimin e ligjit.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat