Angellovska: Banka Botërore mbështeti aktivitetet reformuese të Bankës Popullore për anëtarësim në SEPA

Maqedonia

Angellovska: Banka Botërore mbështeti aktivitetet reformuese të Bankës Popullore për anëtarësim në SEPA

Më: 21 prill 2024 Në ora: 11:43
Banka Popullore

Në takimet e Pranverës me Bankën Botërore, Banka Popullore e Maqedonisë ka vazhduar përpjekjet për integrimin në infrastrukturën e pagesave të BE-së, duke shfaqur përkushtim të fortë për aplikimin e anëtarësimit të vendit në Zonën e vetme të pagesave në euro – SEPA. Takimet me delegacionin e Maqedonisë, udhëhequr nga guvernatori Anita Angellovska-Bezhoska, dhe zëvendësministri i Financave, Filip Nikolloski, me zëvendëspresidenten e Bankës Botërore, Antonela Basani dhe drejtorin ekzekutiv të Botës, Eugene Rugenaat, theksuan përkushtimin për të përshpejtuar këtë proces.

Në fjalimin e tyre, përfaqësuesit e Bankës Popullore shprehën synimin për të siguruar që qytetarët dhe kompanitë të përfitojnë nga liria dhe shpejtësia e pagesave ndërkufitare në 36 vende të BE-së dhe SEPA-s, duke bërë që integrimi në këtë infrastrukturë të jetë një hap i rëndësishëm drejt integritetit më të madh tregtar dhe financiar me vendet e SEPA-s.

Banka Botërore, nga ana e saj, shprehu kënaqësinë për progresin e Bankës Popullore në përgatitjen e aplikacionit SEPA, duke premtuar mbështetje teknike të vazhdueshme për të përmirësuar sigurinë dhe efikasitetin e pagesave në euro. Diskutimet gjithashtu u përqendruan në projekte të tjera si mbështetja për analizat e stabilitetit financiar, si dhe përmirësimin e rregullimeve për rezolucionin e bankave dhe stres testimit të rrezikut klimatik.

Kjo bashkëpunim konstruktiv dëshmon angazhimin e Bankës Popullore për përmbushjen e standardeve evropiane dhe rritjen e kapaciteteve të saj për të përfituar nga integrimi në tregun e BE-së dhe SEPA-s.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat