Gjykata Administrative ballafaqohet me një tjetër vendim kontrovers për Akademinë e Gjyqtarëve dhe Prokurorëve në RMV

Maqedonia

Gjykata Administrative ballafaqohet me një tjetër vendim kontrovers për Akademinë e Gjyqtarëve dhe Prokurorëve në RMV

Më: 21 prill 2024 Në ora: 17:01
Foto ilustrim

Gjykata Administrative është përballë një tjetër vendimi të Komisionit Kundër Korrupsionit që ka ndaluar procesin e përzgjedhjes dhe testimit të kandidatëve për kursantë në Akademinë e Gjyqtarëve dhe Prokurorëve Publikë. Pas kundërshtimeve të shumta dhe rivendosjes së çështjes në gjykatë, gjykata ka 48 orë kohë për të marrë një vendim të ri.

Vendimi i fundit i komisionit u mor pas kundërshtimit të një kandidate për president, Gordana Siljanovska Davkova. Ky vendim ka ndërprerë testimin e kandidatëve në periudhën parazgjedhore. Megjithatë, Akademia e Gjyqtarëve dhe Prokurorëve Publikë ka ngritur sërish një padi kundër këtij vendimi për të kërkuar vazhdimin e procesit të përzgjedhjes.

Komisioni Shtetëror për Parandalimin e Korrupsionit argumenton se në këtë periudhë parazgjedhore procedurat për punësimin e kursantëve nuk duhet të vazhdojnë, duke u bazuar në Kodin Zgjedhor. Në anën tjetër, Akademia e Gjyqtarëve dhe Prokurorëve Publikë e kundërshton këtë argument, duke theksuar se ky proces nuk është thjesht një njoftim pune, por regjistrimi i kandidatëve në një institucion arsimor.

Ndërkohë, shpallja publike për pranimin e 130 kursantëve për gjeneratën e nëntë të Akademisë për gjyqtarë dhe prokurorë publikë është bërë në janar të vitit të kaluar. Megjithatë, vonesat ligjore kanë shtyrë procesin, duke çuar në aplikimin e rreth 500 kandidatëve, prej të cilëve tani janë mbetur 276. Testi i radhës është planifikuar të zhvillohet në datat 26, 27 dhe 28 prill.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat