Vitin e kaluar në Maqedoninë e Veriut u regjistruan 23.545 shitblerje të patundshmërive, me vlerë 910 milionë euro

Maqedonia

Vitin e kaluar në Maqedoninë e Veriut u regjistruan 23.545 shitblerje të patundshmërive, me vlerë 910 milionë euro

Më: 15 maj 2024 Në ora: 20:29
Foto ilustrim

Në bazën e Regjistrit të Çmimeve dhe Qirave vitin e kaluar janë regjistruar 23.971 transaksione, nga të cilat 23.545 shitblerje të pasurive të patundshme dhe 9.426 qira të pasurive të patundshme. Shitjet në Regjistrin e Çmimeve dhe Qirave në vitin 2023 janë ulur katër për qind krahasuar me ato në vitin 2022, ndërsa qiratë janë rritur për nëntë për qind, tregojnë raportet vjetore për punë të Agjencisë së Kadastrës së Patundshmërive në periudhën janar-dhjetor 2023.

Vlera e shitjeve të regjistruara të pasurive të patundshme në vitin 2023 është 910 milionë euro. Vitin e kaluar më së shumti blerje dhe shitje janë regjistruar në muajin mars, 2.464, ndërsa më pak 1.722 kishte në muajin prill, tregon raporti vjetor për punë të Agjencisë për Kadastër të Patundshmërisë.

Janë regjistruar 19.093 shitje në vlerë prej 670 milion euro, 3.712 dhe shitje nga një investitor prej 226 milionë euro, 683 blerje nga ana e shtetit me vlerë gjashtë milionë euro, si dhe 54 shitje në ankand me vlerë 57 milionë euro.

Sipas llojit të pasurive të patundshme, vitin e kaluar janë shitur 7.518 apartamente me vlerë 431 milionë euro, 2.810 shtëpi me vlerë prej 148 milion euro, 1,005 lokale afariste 139 milionë euro. Gjithashtu, janë regjistruar 8.492 shitje të tokës bujqësore me vlerë 77 milionë euro, 2.490 tokë ndërtimore 70 milionë euro, 78 në industri 11 milionë euro, 708 garazhe me vlerë katër milionë euro.

Qiraja mujore për 9.426 qiratë e regjistruara në vitin 2023 ishte 4,284 milionë euro.

Vitin e kaluar ka pasur 3,011 banesa me qira, 1,417 qira në shtëpi, 3,206 parcela shtetërore, 1,222 tokë bujqësore dhe pyje, 225 tokë ndërtimore, 199 objekte industriale, 50 qira të garazheve.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat