Punimet në rrjet, KEDS: Këto janë zonat që do të mbesin pa rrymë

Kosova

Punimet në rrjet, KEDS: Këto janë zonat që do të mbesin pa rrymë

Më: 16 maj 2022 Në ora: 19:06
Foto ilustrim

KEDS-i ka bërë të ditur se gjatë dy ditëve të ardhshme do të ketë ndërprerje të energjisë elektrike në disa zona të vendit.

Ndërprerja e energjisë elektrike do të ndodh për shkak të punimeve në rrjet.

Punimet do të kryhen nga ekipet e KEDS-it, ndërsa janë të domosdoshme për siguri të sistemit.

Njoftimi i plotë:

17.05.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Prishtinë

1.

Nga TS 35/ LP10[kV] Mazgiti do të ndërprehet:

Dalja – LP 10[kV] Shkabaj (kodi: 15019002) prej orës 10:30 deri në ora 14:30

Vendet: Shkabaj, Mazgit- një pjesë, Obiliq- një pjesë, Reforma dhe Al Petroli.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, mirëmbajtje preventive, ndërrimi i izolatorëve dhe shtyllave.

Prizren

1.

Nga NS 35/10[kV] Sharri (Dragash) do të ndërprehet:

LP 10[kV] Rapça (kodi: 30036009) nga ora 11:00 deri 15:00

Vendet: fshatrat: Brezne, Buçe, Kërstec, Plavë, Rapqë e Epërme, Rapqë e Poshtme dhe Rrenc.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, mirëmbajtje preventive – revizion ne LP 10kV, ndërrimi/përforcim i shtyllave të dëmtuara.

2.

Nga TS 110/10[kV] Theranda do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Mushtishti (kodi:32000002) nga ora 09:00 deri 16:00

Vendet: Sopija I, Sopija II, Dubrava, Mushtishti, Savrova, Bukoshi, Vraniqi dhe Baqevci.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni.

Gjakovë

1.

Nga TS 35/10(20)[kV] Gjakova III do të ndërprehet:

LP 10[kV] J04 Dalja 21 (kodi: 81084018) në dy termine nga ora 11:00 deri 11:15 dhe nga ora 12:00 deri në orën 12:15

Vendet: Rrugët: Fehmi Agani, Ibrahim Fehmiu, UÇK-së, Sadik Pozhegu dhe Sadik Stavileci.

Arsyeja: Kontrollimi i qarqeve sekondare të rrymave dhe tensioneve.

2.

Nga NS 35/10(20)kV Gjakova III do të ndërprehet:

Dalja – LP 10[kV] J13 Dalja 7 (kodi: 81084021) në dy termine nga ora 11:15 deri 11:30 dhe nga ora 12:15 deri 12:30.

Vendet: rrugët: Dah Polloshka, Fehmi Agani, F.Sereqi, Gjon Sereqi, Ibrahim Fehmiu, Mark Malota, Tivarit, Nënë Tereza, UÇK-së, Sadik Pozhegu dhe Sadik Stavileci (një pjesë).

Arsyeja: Kontrollimi i qarqeve sekondare të rrymave dhe tensioneve.

Gjilan

1.

Nga TS 35/10[kV] Gjilani III do të ndërprehet:

LP 10[kV] J11-Parku i Makinave (kodi: 60062011) nga ora 11:00 deri 14:30

Vendet: rr:Bujanovcit: TS-440-Ukraincat; TS-22-Ideali-1; rr:Bujanovcit, TS-427-Morava e Binçës, rr: Xhorxh Uashingtoni; TS-23-28-Nëtori Xhorxh Uashintoni; TS-21-Lepa Brena, rr.Abdulla Tahir; TS-5-TMK-ja rr.Adem Jashari, TS-428-Kazerma dhe rr. Abdulla Tahiri.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, ndërrimi i transformatorëve matës rrymor 2×100/5/5A.

2.

Nga NS 110/20(10) 10[kV] Kamenica do të ndërprehet:

LP 10[kV] Rogana (kodi: 62000012) nga ora 10:00 deri 14:00

Vendet: Fshatrat: Hodonc, Karaçevë e Poshtme, Karaçevë e Epërme, Katushnicë (një pjesë) dhe Rogaçicë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, zëvendësimi i shtyllave te drurit me shtylla te betonit dhe ndërrimi i izolatorëve.

Pejë

1.

Nga NS 110/35/10[kV] Peja 1 do të ndërprehet:

LP 35[kV] KFOR-i Pejë (kodi:500550) dhe pa tension mbetet 1 dalje 10[kV]

nga ora 11:00 deri 12:30

Vendet: KFOR-i italian në Bellopojë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, mirëmbajtja e transformatorit TR-1.

2.

NS 35/10[kV] Klina do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Zajmi (kodi: 52000104) nga ora 11:00 deri në ora 15:00

Vendet: fshatrat: Bokshiq, Deiq, Dollovë, Drenovcë, Dugojevë, Grabanicë, një pjesë e Klinës, Polce (një pjesë), Potërç, Potërç i Epërm, Videjë dhe Zajm.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, ndërrimi i 3 shtyllave të tensionit të mesëm- lokacioni Grabonicë – dhe te Varrezat e dëshmorëve.

Ferizaj

1.

Nga NS 110/35/10kV Lipjani do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Bonita (Bonusi) (kodi: 41000016) nga ora 10:30 deri 11:30

Vendet: Një konsumator komercial në rrugën Avdi Kelmendi.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, shqyrtimi i mbrojtjes rele dhe ndërrimi i furnizimit të motorit nga DC në AC.

2.

Nga NS 110/35/10[kV] Lipjani do të ndërprehet:

Dalja [kV] Coca Cola (kodi: 41000017) nga ora 10:30 deri 11:30

Vendet: 1 konsumatorë komercial në Lipjan.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, shqyrtimi i mbrojtjes rele dhe ndërrimi i furnizimit të motorit nga DC në AC.

3.

Nga NS 110/35/10[kV] Lipjani do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Dajti (kodi: 41000018) nga ora 11:30 deri 12:30

Vendet: Një konsumator komercial në Lipjan.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, shqyrtimi i mbrojtjes rele dhe ndërrimi i furnizimit të motorit nga DC në AC.

4.

Nga NS 110/35/10[kV] Lipjani do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Lipjani Qendra II (kodi: 41000019) nga ora 11:30 deri 12:30

Vendet: rrugët: 1 Maji, Adem Jashari, Avdi Kelmendi, Boro Vukmiroviq (një pjesë), Gjergj Fishta, Hamëz Jashari (një pjesë), Haxhi Kleçka, Komandant Kumanova, Lidhja e Prizrenit, Lipjan, Magjistralja Lipjan-Shtime (një pjesë), Shën Flori dhe Skënderbeu.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, shqyrtimi i mbrojtjes rele dhe ndërrimi i furnizimit të motorit nga DC në AC.

5.

Nga NS 110/35/10[kV] Lipjani do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Suhadolli (kodi: 41000020) nga ora 12:30 deri 13:30

Vendet: fshatrat: Fushas (Llugë), Hashanët (një pjesë), Jeta e Re (Topliqan) (një pjesë), Lagja e Re, Lepi/Lepina, Lipjan, Fushas (Llugë), N.Naselje (Lipjan) (një pjesë), Radevë, Skulla/Skulanevo dhe Suhadoll.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, shqyrtimi i mbrojtjes rele dhe ndërrrimi i furnizimit te motorit nga DC në AC.

6.

Nga NS 110/35/10kV Lipjani do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Gadime (kodi: 41000013) nga ora 12:30 deri 13:30

Vendet: Fshatrat: Babush (një pjesë), Babush i Muhaxherëve, Bjeshkas (një pjesë), Gadime e Ulët, Gadime e Epërme, Vrellë (një pjesë) dhe Vrellë e Goleshit (një pjesë).

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, shqyrtimi i mbrojtjes rele dhe ndërrrimi i furnizimit të motorit nga DC në AC.

7.

Nga NS 110/35/[kV] Lipjani do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Banulla (kodi: 41000012) nga ora 13:30 deri 14:30

Vendet: fshatrat: Banullë, Gadime e Ulët (një pjesë), Gllogoc, Gumnasellë, Lagjja e Burimit (një pjesë), Lipjan (një pjesë), Llugagji, Pojatë, Rubofc (një pjesë) dhe udhëkryqi Janjevë-Lipjan (një pjesë), si dhe rrugët: Bajram Gashi (një pjesë), Ganimete Tërbeshi, Qamil Olluri (një pjesë), Sadik Shala dhe Shën Flori.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, shqyrtimi i mbrojtjes rele dhe ndërrimi i furnizimit të motorit nga DC në AC.

8.

NS 110/35/10[kV] Lipjan do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Graniti Sh.P.K (kodi: 41000023) prej orës 13:30 deri 14:30

Vendet: GRANITI SH.P.K. Ismet Loshaj.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, shqyrtimi i mbrojtjes rele dhe ndërrimi i furnizimit të motorit nga DC në AC.

9.

Nga TS 35/10 [kV] Shtime do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Rashinca (kodi:41046001) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Davidovci, Rashinca Muzeqina, Vojnovci dhe Gjergja.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, vendosja endarësit linjor 10kV.

Mitrovicë

1.

Nga TS 110/10 kV Vushtrria 2 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Martiraj (kodi 73000009) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Bahri Kuqi, Bajram Imeri, Gojbule, Studime, Sfaraqak, Skrome, Bozhlan, Gumnishtë dhe Bega .

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, vendosja e shtyllës dhe bartja e rrjetit në shtyllën e re 10 kV në Skrom.

18.05.2022

Punime në projekte investive

Prishtinë

1.

Nga TS 35/10[kV] Mazgiti do të ndërprehet:

TS 10/04[kV]TS Brezhnicë Ahmetaj (kodi: 15019009104) prej orës 09:00 deri në ora 17:00

Vendet: Lagjja Ahmetaj

Arsyeja: Shtrirja e kabllos së tensionit të ulët dhe energjizimi i daljeve të reja.

2.

Nga TS 35/10[kV] Parku i Biznesit do të ndërprehet:

LP 10[kV] Llapushniku (kodi: 16023003) nga ora 09:30 deri në orën 16:30

Vendet: Llapushnik, Orllat, Negroc, Vuqak, Xhurgjice, Shkolla LLapushnik dhe Kleqkë e Re.

Arsyeja: Ndërrimi i transformatorit dhe ndarësit tek TS Tërpezë te shkolla (16023003069).

3.

Nga TS 35/10[kV] Besi do të ndërprehet:

LP 10[kV] Lluzhani (kodi: 10013011) nga ora 08:30 deri 11:30

Vendet: Prugovci-1 (te Villa Natyra, Verbovcët Lupç i Poshtëm, Vranidoll, Tenezhdoll, Kazerme e FSK-së në Vranidoll.

Arsyeja: Tokëzimi i disa konzollave të tensionit të mesëm në projektet e lartcekura.

4.

Nga TS 110/10[kV] Prishtina 5 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV J19 Kodra e Trimave 8 (kodi:13000016) prej orës 09:00 deri në ora 17:00

Vendet: Çamëria 3, Xhemajl Ibishi (1,3), Abedin Rexha, Fusha e Pajtimit 2, Shkolla e Gjelbër dhe Hasan Brahimi.

Arsyeja: Punët që duhet ë kryhen sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar, si dhe rekomandimeve nga komisioni i pranimeve teknike, zëvendësimin e kthinave ekzistuese me kthina të reja RMU (3+1).

5.

Nga TS 110/10[kV] Prishtina 3 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Nr.6 Iliria (kodi:12000002) prej orës 09:30-09:35 dhe 10:30-10:35

Vendet: Aktashi dhe qendra (një pjesë).

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, manipulim me ndarësit e tensionit të mesëm.

6.

Nga TS 110/10[kV] Prishtina 3 do të ndërprehet:

TS 10/0.4 kV Arif Durmishi (kodi:12000016203) prej orës 09:30- 10:30

Vendet: Konsumatorët nga TS Arif Durmishi.

Arsyeja: Selektimi i kabllos.

7.

TS 110/10(20) [kV] Prishtina 5 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] j11 Kodra e Trimave 11 (kodi: 13000005) nga ora 09:00 deri 12:00

Vendet: Kodra e Trimave 10, Kodra e Trimave 11, Kodra e Trimave 6 dhe Nexhmi Llumnica.

Arsyeja: Realizimi i punimeve në projektin Lot 9_P2-P3 Feede 3.

8.

TS 110/10(20)[kV] Prishtina 5 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] J 10 Kodra e Shaban Shala (kodi: 13000017) nga ora 11:15 deri 12:00

Vendet: Rr. Shaban Shala.

Arsyeja: Realizimi i punimeve në Projektin Lot 9_P2-P3 Feede 3.

9.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 2 do të ndërprehen:

Nr.27 Normalja në dy termine nga ora 09:00 deri 09:15 dhe nga ora 16:45 deri 17:00

Vendet: rr.Labëria, rr.Ilirida, Bota Sot, gjimnazi “Gjin Gazulli”, Sofalia, Villa Gërmia, Pishina Gërmia dhe AUK.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, manipulim me ndërsit e tensionit të mesëm.

10.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 2 do të ndërprehen:

NS – net 10/.04[kV] nga ora 09:00 deri 17:00

NS 10/0.4[kV] Blloku i Parë I (kodi: 11000002005)

NS 10/0.4[kV] Blloku i Parë I (kodi: 11000002111)

NS 10/0.4[kV] Blloku i Parë I/1(Ban. e Novoselleve (A.Hadri)) (kodi: 11000002052)

NS 10/0.4[kV] Blloku i dyte 2 Pr.(Novosellët) (kodi: 11000004160)

NS 10/0.4[kV] Blloku i dyte (kodi: 11000004052)

NS 10/0.4[kV] Muzei 1 (kodi: 11000011051)

Vendet: Rr.Labëria, Rr.Ilirida, Bota Sot, gjimnazi “Gjin Gazulli”, Sofalia, Villa Germia, Pishina Germia, AUK.

Arsyeja: Lidhja dhe energjizimi i kabllove te reja nga TS Gjimnazi-Iljaz Agushi-RTK 2-RTK 1-Gjyqi 2.

11.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 2 do të ndërprehen:

NS – net 10/.04[kV] nga ora 09:00 deri 17:00

NS 10/0.4[kV] Ilaz Agushi (kodi: 11000002007)

NS 10/0.4[kV] T V K 1 (kodi: 11000002009)

NS 10/0.4[kV] Gjimnazi (kodi: 11000002006)

NS 10/0.4[kV] Blloku i Parë I (kodi: 11000002005)

NS 10/0.4[kV] Blloku i Parë I (kodi: 11000002111)

NS 10/0.4[kV] TVK 2 (kodi: 19100003007)

Vendet:rr. Ilaz Agushi, Blloku i Parë, Gjimnazi, TVK 1 dhe TVK 2.

Arsyeja: Lidhja dhe energjizimi i kabllove të reja nga TS Gjimnazi-Iljaz Agushi-RTK 2-RTK 1-Gjyqi 2.

12.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 3 do të ndërprehet:

LP 10kV nr.28 Sigurimi Social (kodi: 12000020) nga ora 09:00 deri 17:00

Vendet: Gjyqi, E.Duraku, Xhamia e Llapit dhe Kodra e Trimave.

Arsyeja: Lidhja dhe energjizimi i kabllove të reja nga TS Gjimnazi-Iljaz Agushi-RTK 2-RTK 1-Gjyqi 2.

13.

Në NS 110/10kV Prishtina 6 do të ndërprehet:

NS 10/.04kV TS Enti Statistikor (Kodi:19100003093) nga ora 10:00 deri 11:00

Vendet: Statistika, rr.Mustafa Kruja dhe rr.Agim Ramadani (një pjesë).

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, manipulim me ndarësit e tensionit ët mesëm.

Pejë

1.

Nga TS 110/10[kV] Deçani do të ndërprehet:

Dalja – LP10[kV] Barani (kodi: 53000002) në dy termine nga ora 10:00 deri 10:20 dhe nga ora 16:00 deri 16:20

Vendet: Berani, Prapaqani, Berliqi, Krushevci i ri, Rashiqi, Gjocajt, Turjaka e ulet, Vranoci i Madh, Vranoci i Vogël, Barani i Ulët, Qallapeku, Kusoriqi, Llugagjit dhe Buqani.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, ndarja e urave të tensionit të mesëm.

2.

Nga TS 110/10[kV] Deçani do të ndërprehet:

TS 10/0.4[kV] Broliq 3 (kodi: 53000002052) nga ora 10:00 deri 16:20

Vendet: Broliq.

Arsyeja: Ngritja e shtyllave nen tension, shtrirja e përçueseve, vendosja e konzollave dhe izolatorëve sipas projektit.

Gjakovë

1.

Nga TS 35/10 kV Malisheva do të ndërprehet:

NS 10/0.4kV TS DRENOVCI (kod: 82082001010) nga ora 09:00 deri 17:00

Vendet: Një pjesë e fshatit Drenovc.

Arsyeja: Punime në rrjetin e tensionit të ultë (ngritje e shtyllave), projektet investive.

Mitrovicë

1.

Nga TS 110/10(20)[kV] Skenderaj do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Turiqevci (kodi: 74000006) prej orës 09:00 deri në ora 17:00

Vendet: fshatrat: Açarevë, Burojë, Burojë-Lagjja: Beqani, Duraku, Haliti, Hoti, Kastrati, Man Hajdini, Shala, Thaqi dhe te Xhamija, Izbicë, Izbicë-Lagjja Bajra, Klladernicë (një pjesë), Klinë e Ulët (një pjesë), Kopiliç, Kopiliç-Lagjja: Marinëve, Hatalaku, Kadrija, Kuqani, Smaka dhe Veseli, Kopiliç i Epërm, Kopiliç i Poshtëm, Turiçevc, Turiçevc – Lagjja: Abazi, Ali Obrija, Halimi, Hoti dhe Lutani, Llaushë, Llaushë- Lagjja: Ajet Haziri, Aliqku, Bibaj, Bekteshi, Berisha, Bimbashi, Gashi, Haziraj, Lani, Qerimi, Rrecaj, Gecajve, Shabani, Shatri, Sylani, Tropëve, Zejnullahu dhe Zyrani, Rakincë, Resnik (një pjesë) dhe Vojnik.

Arsyeja: Vendosja e shtyllave te reja të betonit, shtrirja e përçuesve, fiksimi dhe lidhja e urave me qëllim të energjizimit të linjës së re që furnizon trafostacionet.

18.05.2022

Punime nga palët e treta

Pejë

1.

Nga NS 110/10(20)kV Istogu do të ndërprehet:

NS 10/0.4kV TS Ndërtuesi-J Sedat Januzaj (kodi: 54000007018) nga ora 12:00 deri 15:00

Vendet: Konsumator të objektit banesorë 9 (Ndërtuesi-J Sedat Januzaj)

Arsyeja: Punët që duhet të kryhen sipas pëlqimit elektro-energjike dhe projektit të aprovuar.

Prishtinë

1.

NS 35/10[kV] Fushë- Kosovë do të ndërprehet:

Dalja – LP 10[kV] Vragoli (kodi: 15018007) nga ora 09:00 deri 14:00

Vendet: Vragoli, Miradi e Ulët (një pjesë), Batusa, Henci, Lagja 29 dhe Pompen FAM GAS .

Arsyeja:Punet që duhet të kryhen sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit te aprovuar, si dhe të rekomandimeve nga komisioni I pranimeve teknike.

Të nderuar lexues të gazetës “Bota sot”, komentet që përmbajnë fyerje, ofendime dhe sharje nuk lejohen në portal. Andaj, komentet e juaja do të kalojnë në filtra për aprovim dhe të tillat që përmbajnë gjuhë që nuk përkon me rregullat, nuk do të aprovohen. Ju faleminderit.
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat