Këto vende do të mbesin pa energji elektrike

Kosova

Këto vende do të mbesin pa energji elektrike

Më: 19 maj 2022 Në ora: 17:25
Ilustrim

KEDS ka njoftuar se do të ketë ndërprerje të energjisë elektrike gjatë ditëve të ardhshme në Kosovë.

Në njoftimin e KEDS thuhet se punime të domosdoshme për siguri të sistemit do të kryen në disa qytetete të Kosovës.

Njoftimet nga KEDS për punimet në rrjet:

20.05.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Prishtinë

1.

NS 35/10[kV] Badovc do të ndërprehet:

Dalja 10[kV]  Graçanica 2 (kodi: 10014003 )  nga ora 11:00 deri 13:00

Vendet: Graçanica Varrezat, Badovci i ri, Kosmos Deni, Hekurudha, Romi kulla, Pompa Iber Lepenc, Kishnica dhe  Romi shtyllë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, mirëmbajtje preventive, ndërrimi i transformatorit energjetik në NS 10/0.4 kV Hekurudha- demontimi i shtyllës së betonit.

2.

NS 35/10[kV] Fushë- Kosovë do të ndërprehet:

Dalja  – LP 10[kV] Vragoli  (kodi: 15018007)  nga ora 10:30 deri 14:30

Vendet: Vragoli, Miradi e Ulët (një pjesë), Batusa, Henci, Lagja 29  dhe Pompen FAM GAS.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, mirëmbajtje preventive, ndërrimi i izolatorëve dhe shtyllave.

3.

Nga NS 35/10[kV] Besi do të ndërprehet:

LP 10[kV] Prugovci  (kodi: 10013012 )  nga ora 09:00 deri 16:00

Vendet: Barilevë Lecët,Te kanali Besi, Leban te baza 1, Prugovc Extra Dragusha, Leban Dobratiqët, Besi Ambulanca 1, Rimanishta, Betonjerka private Lebanë, Objekti privat Deshishku, Zenit, Jaha Company dhe Prugovc Zuqollët.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni.

Pejë

 1.

Nga TS 110/10kV Klinë do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Jashanica (kodi: 52000003)  nga ora 10:00 deri 14:00

Vendet: Pograxhë, Qupevë, Jellovc, Resnik, Jashanicë, si dhe Led Light Tehnology.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, ndërrim i shtyllave të dëmtuara të tensionit të mesëm.

BREE –  Led Light Tehnology.

Gjakovë

 1.

Nga TS 35/10[kV]  Malisheva do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Malisheva (kodi 82082004) prej orës 11:00  deri në ora 15:00

Vendet: rrugët:535 Prof.Hamdi Berisha, 554 Uiliam Uoker, 601 Sheshi i Dëshmorëve, 602 Gjergj Kastrioti – Skendërbeu, 603 Adem Jashari, 604 Imer Krasniqi, 605 Rilindja Kombëtare, 606 Pavarësia, 608 Hamdi Berisha, 610 Hizri Mazreku, .611 Jahir Mazreku. 612 Viliam Voker, fshatrat: Burim, Carallukë (një pjesë), Dardania, Gërmiz, Lubizhdë (1 konsumator) dhe Senik (1 konsumator).

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, ndërrimi i transformatorit të mbingarkuar.

Ferizaj

1.

Nga TS 110/35/10[kV] Lipjani do të ndërprehet:

LP 10[kV] Magure (kodi: 41048002) nga ora 10:00 deri 15:00

Vendet: Pjesë e Rrezez( Leletiqit),Mirenë,Fushticë e Epërme,Fushticë e Ulët,Resinoc Baincë, Shale dhe  Krojmire, Magure, Medvevc, Dobraje, Rreze, Blinaje, Qylage, Poturovc, Torine, Poturovc, Gllanice , Harilaqi, Treshnjevka dhe konsumatorët komercial të kësaj dalje 10kV, Burimi,  KFOR-i, Pompat e Ujit te Aeroportit, Transmetuesi, Feronikeli, Miniera Golesh, Aeroporti 2 si dhe

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit – mirëmbajtje preventive,  zëvendësimi i shtyllave të thyera me të rejat, ndërrimi i përçuesve dhe izolatorëve.

Mitrovicë

1.

NS 110/10[kV] Mitrovica 2 do të ndërprehet:

LP 10[kV] Lushta (kodi: 70000015)  nga ora 11:00 deri 15:00

Vendet: fshatrat Lushtë dhe Broboniq.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, mirëmbajtje preventive – ndërrimi i shtyllave 10kV.

Gjilan

1.

Nga TS 110/10[kV]  Gjilani 5 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV]  Bresalci (kodi 63000010) prej orës 11:00  deri ne ora 15:00

Vendet: Bresalci, Koretishta, Poneshi, Parallova, Vërbica e Zhegovcit, Kishna Polja, Sllakovci dhe  Zhegovci.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, zëvendësimi i shtyllave të drurit me të betonit dhe ndërrimi i izolatorëve, dhe ducimi i shtyllave të tensionit të mesëm.

2.

Nga NS 110/10[kV]  Kamenica  do të ndërprehet:

LP 10[kV] Ropotova (kodi: 62000014) nga ora 11:00 deri 15:00

Vendet: Bozhec, Busavatë dhe Miganoc.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, zëvendësimi i shtyllave të drurit me shtylla të betonit dhe ndërrimi i izolatorëve.

Prizren

1.

Nga  TS 110/10[kV] Theranda do të ndërprehet

LP 10[kV] Gjinovci (kodi: 32000003) nga ora 11:00 deri 15:00

Vendet: Gjinovci

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, mirëmbajtje preventive – revizion në LP 10kV, ndërrimi/përforcimi i shtyllave të dëmtuara.

21.05.2022

Punime në projekte investive

 Mitrovicë

1.

Nga TS 110/10(20)[kV] Skenderaj do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Turiqevci (kodi: 74000006) prej orës 09:00 deri në ora 18:00

Vendet:  fshatrat: Açarevë, Burojë, Burojë-Lagjja: Beqani, Duraku, Haliti, Hoti, Kastrati, Man Hajdini, Shala, Thaqi dhe te Xhamia, Izbicë, Izbicë-Lagjja Bajra, Klladernicë (një pjesë), Klinë e Ulët (një pjesë), Kopiliq, Kopiliq-Lagjja: Marinëve, Hatalaku, Kadrija, Kuqani, Smaka dhe Veseli, Kopiliç i Epërm, Kopiliq i Poshtëm, Turiçevc, Turiçevc-Lagjja: Abazi, Ali Obrija, Halimi, Hoti dhe Lutani, Llaushë, Llaushë-Lagjja: Ajet Haziri, Aliqku, Bibaj, Bekteshi, Berisha, Bimbashi, Gashi, Haziraj, Lani, Qerimi, Rrecaj, Gecajve,Shabani, Shatri, Sylani, Tropëve, Zejnullahu dhe Zyrani, Rakincë, Resnik (një pjesë) dhe Vojnik.

Arsyeja: Ngritja e shtyllës SHB të tensionit të mesëm, demontimi i përçuesit ekzistues, demontimi i konzollave ekzistuese, demontimi i transformatorëve të vjetër, montimi i transformatorëve të rinj, shtrirja e përçuesit të ri, montimi i konzollave metalike, montimi i izolatorëve, tokëzimi i shtyllave të tensionit të mesëm si dhe elementet tjera përcjellëse.

Punime në projekte investive

Prishtinë

1.

Nga TS 35/10[kV] Besi do të ndërprehet:

LP 10[kV] Lluzhani (kodi: 10013011) nga ora 08:30 deri 11:30

Vendet: Prugovci-1 (te Villa Natyra Vëerbovcët, Lupçi i Poshtëm, Vranidoll, Tenezhdoll, Kazerma e FSK-së në Vranidoll.

Arsyeja: Tokëzimi i disa konzollave të tensionit të mesëm.

2.

Nga TS 35/10kV Batllava do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Batllava (kodi 14015001) nga ora 13:30 deri 16:30

Vendet: Batllava, Gërdovci, Bellopoja dhe Lluga.

Arsyeja: Tokëzimi i disa konzollave të tensionit të mesëm.

21.05.2022

Punime nga palët e treta

Prishtinë

1.

NS 110/35/10[kV] Prishtina 1 do të ndërprehet:

Dalja 10kV J23 Komuna e re (kodi: 10000015) nga ora 09:00 deri 17:00

Vendet: Rekalitë, Komuna objektet e reja, Dogana, Kazerma Adem Jashari, Prroni i Njelmët, Mekanika, kontigjenti Portugez i KFOR-it, MAP-AKI, ambasada Amerikane.

Arsyeja: realizimi i sistemit Hyrje/Dalje, në bazë të pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar.

2.

TS 35/10[kV] Fushë- Kosovë do të ndërprehet:

TS 10/0.4[kV] TS Lesna  Z. Industriale F.Kosovë(kodi: 10012181045 ) nga ora 09:00 deri 16:00

Vendet: Lesna në rr. Nëna Terezë (Pr – F. Kosovë)

Arsyeja: punët qe duhet te kryhen sipas PEE dhe Projektit te aprovuar.

 3.

Nga 110/35/10[kV] Prishtina 1 do të ndërprehet:

LP 10[kV] J22 Preoci nga ora 10:00 deri 14:00

NS 10/0.4[kV] Rezidenca Marigona 1(kodi: 10000001110)

NS 10/0.4[kV]  Lagjja Marigona Rezidencë sh.p.k.Erolld Belegu (kodi: 10000001139)

NS 10/0.4[kV]  Rasim Mrlaku”Marigona Rezidencë” (kodi: 10000001158)

Vendet: Një pjesë e lagjes Marigona.

Arsyeja: Realizimin e sistemit hyrje/dalje 10 kV, sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar, si dhe rekomandimeve nga komisioni i pranimeve teknike.

Ferizaj

1.

Nga TS 110/35/10[kV] Lipjani do të ndërprehet:

LP 10[kV] QMI (kodi: 41000011) nga ora 10:00 deri 14:00

Vendet: Atlantik grup, Univerziteti Fama, Solid, Buqaj SH.P.K, Potera, Baki Automobil, Viva Fresh, Hospital Kosova, Magjistralja Ferizaj-Prishtinë (një pjesë), Magjistralja Lipjan-Prishtinë (një pjesë- nga ura e Lipjanit përgjatë rrugës (Zonës industriale) deri tek rrethi i Marigonës dhe fshati Suhadoll (një pjesë), (një pjesë) e lagjes Marigona.

Arsyeja: realizimin e sistemit hyrje/dalje 10 kV, sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar, si dhe rekomandimeve nga komisioni i pranimeve teknike.

Të nderuar lexues të gazetës “Bota sot”, komentet që përmbajnë fyerje, ofendime dhe sharje nuk lejohen në portal. Andaj, komentet e juaja do të kalojnë në filtra për aprovim dhe të tillat që përmbajnë gjuhë që nuk përkon me rregullat, nuk do të aprovohen. Ju faleminderit.
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat