Trençevska: Fuqizimi ekonomik i grave është prioritet i lartë i ministrisë

Maqedonia

Trençevska: Fuqizimi ekonomik i grave është prioritet i lartë i ministrisë

Më: 2 tetor 2023 Në ora: 15:04
Trençevska

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jovanka Trençevska sot ka folur në panelin “Krijimi i politikave dhe masave të cilat e mbështesin barazinë gjinore në vendin e punës në Maqedoninë e Veriut”, si pjesë e konferencës “Barazia gjinore në vendin e punës”.

Siç informoi MPPS, konferenca ishte në organizim të Aleancës për Barazi Gjinore (Gender Equality Alliance) e mbështetur nga Konsallting për Zhvillim Strategjik (SDC) dhe USAID.

“Sektori për Mundësi të Barabarta është mekanizmi kryesor qeveritar që punon në krijimin e politikave dhe zbatimin e masave në drejtim të zbatimit të barazisë gjinore në vendin tonë. Si një nga hapat kryesorë në përmbushjen e këtij qëllimi ishte miratimi i Strategjisë për Barazinë Gjinore në vitin 2022, e cila do të jetë e vlefshme deri në vitin 2027. Ajo zbatohet përmes një plani veprimi, qëllimet kryesore strategjike të të cilit janë zbatimi i një mekanizmi efikas dhe efektiv në nivel kombëtar dhe lokal për të reduktuar stereotipet lidhur me rolet gjinore”, tha Trençevska.

Ajo theksoi se qëllimi është që të ndërtohet kulturë e mosdiskriminimit dhe barazisë në të gjitha sferat e jetës, duke theksuar se deri në fund të vitit 2024 shteti do të ketë mundësi që t’i masë edhe arritjet nga masat pas indikatorëve të vendosur më parë.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat