Përfundon inspektimi në Dinamo, goditje e re për Zdravko Mamiqin

Futboll

Përfundon inspektimi në Dinamo, goditje e re për Zdravko Mamiqin

Nga: K.G. Më: 27 janar 2023 Në ora: 17:00
Dinamo

Në Dinamo të Zagrebit u krye hetimi dhe u konstatua se vendimi për shkarkimin e Kreshimir Antoliqit është refuzuar.

Ka përfunduar inspektimi në Dinamo, goditje e re për Zdravko Mamiqin, ish president i klubit.

Zyra e qytetit për administratën e përgjithshme dhe çështjet pronësore-juridike të qytetit të Zagrebit ka kryer një inspektim në ambientet e kampionit kroat të futbollit, Dinamo, dhe ka konstatuar se asambleja e GNK Dinamo e mbajtur më 12 dhjetor nuk ishte në përputhje me statutin e klubi.

Zyra e qytetit për administratën e përgjithshme dhe çështjet pronësore-juridike të qytetit të Zagrebit ka mbikëqyrur raportimin e të dhënave të GNK Dinamo dhe më tej në 'Raportin e parregullsive në rast të shkeljes së statutit ose aktit tjetër të përgjithshëm të GNK Dinamo' të dorëzuar nga anëtarët e Klubit dhe anëtarët e Asamblesë së Klubit.

“Në procesverbalin e mbikëqyrjes së kryer dhe shqyrtimit të dokumentacionit të paraqitur, Zyra e Bashkisë konstatoi si më poshtë:

1. Delegatët e propozuar nga radhët e komisionerëve, saktë tetë prej tyre, nuk janë verifikuar si deputetë nga radhët e komisionerëve në fillim të seancës së Kuvendit më 12 dhjetor 2022 dhe nuk kanë qenë anëtarë të Kuvendit dhe nuk ka pasur të drejtë vote në seancën përkatëse të Kuvendit të mbajtur më 12 dhjetor.

2. Zgjedhja e dy anëtarëve të rinj të Kuvendit nuk është e vlefshme sepse procedura e kandidimit që i paraprin zgjedhjes së anëtarëve të rinj të Kuvendit nuk është kryer në mënyrë të lejuar formalisht në përputhje me Statutin e Klubit. Komisioni verifikues, pasi në fillim të seancës së Kuvendit konstatoi se Kuvendi ka kuorum për vendimmarrje të vlefshme, pasi ishin të pranishëm 67 delegatë, nuk i ka verifikuar dy anëtarët e rinj të propozuar pas zgjedhjes dhe nuk kanë mundur të marrin pjesë në punën dhe vendimmarrjen e mëtejshme në Klubin e seancës së Kuvendit më 12 dhjetor 2022.

3. Zyra kompetente e qytetit konstatoi se vendimi i Kuvendit të Klubit, i cituar “Me shumicë 40 votash, 17 vota kundër dhe 4 abstenime, u shkarkua anëtari i Bordit Drejtues të GNK Dinamo, Kreshimir Antoliq” nuk është marrë në përputhje me Statutin e Klubit. Pasi dispozita e nenit 35, pika 5 e Statutit të Klubit përcakton kompetencën ekskluzive të Bordit Ekzekutiv për të emëruar dhe shkarkuar Presidentin e Bordit Drejtues dhe anëtarët e Bordit

Drejtues të Klubit, si Komitet Ekzekutiv në seancën e 31 majit 2021 zgjodhi anëtarët e Bordit Drejtues për një mandat katërvjeçar dhe ajo që u vërtetua me vendimin përfundimtar të së njëjtës zyrë të qytetit të datës 28 qershor 2021, është e padiskutueshme se, në përputhje me Statutin e Klubit, vendimi për shkarkimi i një anëtari të Bordit

Drejtues bëhet në mënyrë të pavarur nga Komiteti Ekzekutiv, jo nga Kuvendi.

Pavarësisht nga parregullsitë e konstatuara dhe fakti se në proces u konstatua se statusi i delegatëve të Kuvendit nuk kishte 8 përfaqësues nga radhët e komisionerëve dhe dy anëtarë të rinj të zgjedhur në seancë, seanca e Asamblesë së Klubit u mbajt më datën 12 dhjetor 2022 kishte kuorumin e nevojshëm për vendimmarrje të vlefshme edhe pa ta”, thuhet në komunikatën e GNK Dinamo.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat