Nga sot përsëri mund të paguani faturat në postën shtetërore

Maqedonia

Nga sot përsëri mund të paguani faturat në postën shtetërore

Më: 1 mars 2021 Në ora: 09:24
Foto ilustrim

Qytetarët prej sot sërish do të mund të paguajnë në para në dorë përmes sporteve të Postës. Sistemi nga ana e Hakbankës është implementuar dhe fillon të funksionojë qarkullimi i pagesave, në pajtim me marrëveshjen të nënshkruar me Postën kombëtare.

Halkbanka SHA Shkup, u zgjodh për bankë përmes së cilës do të zhvillohet qarkullimi i pagesave të Postës, pasi paraprakisht ishte në ndërprerje për shkak të falimentimi të bankës Eurostandard.

Qarkullimi i pagesave në javën e parë do të jetë në dispozicion në filialet Shkup 1 dhe Shkup 2, filialet në Tetovë, Gostivar, Kërçovë, Ohër, Manastir, Prilep, Kavadar, Veles, Gjevgjeli, Strumicë, Shtip, Koçan dhe Kumanovë. Gjatë muajit mars shërbimi do të jetë në dispozicion në të gjitha njësitë e tjera të Postës. informojnë nga Halkbanka SHA Shkup.

Pagesa në para në dorë përmes sporteleve të Postës, theksojnë, do të jetë me provizione veçanërisht të volitshme. Gjegjësisht 35 denarë për pagesë të faturave dhe shpenzime të tjera të regjisë, derisa lartësia e provizioneve për pagesa ndaj institucioneve buxhetore është në varësi të vlerës e cila paguhet.

“Duke pasur parasysh rrjetin e gjerë të ekspoziturave edhe atë në vende ku qytetarët nuk kanë pasur mundësi tjetër për kryerjen e transaksioneve nga qarkullimi i pagesës, nga Posta presin se ndërmarrja në një kohë shumë të shpejtë do të kthehet në pozicionin fillestar të cilin e kishte deri para disa muajve – ku zhvillohej 25 për qind e qarkullimit të përgjithshëm të pagesës në shtet, qëndron në kumtesën e Hakbankës

Sipas paralajmërimeve, së shpejti klientët e Halkbankës në sportelet e Postës do të mund të kryejnë edhe pagesa të drejtpërdrejta nga llogaritë e tyre, ndërsa do të mundësohen edhe shërbime të tjera bankare shtesë.

Mbi 870 të punësuar në Postë plotësisht apo pjesërisht kryejnë obligime të punës lidhur me sigurimin e shërbimeve të theksuara, ndërsa siç ishte publikuar në nënshkrimin e marrëveshjes, nga të ardhurat e përbashkëta të realizuara 71 për qind do të jetë për postën shtetërore, ndërsa 29 për qind për Halkbankën.

Qarkullimi i pagesës përmes Postës së RMV-së u ndërpre pas shpalljes së falimentimit të Bankës Eurostandard, e cila paraprakisht kishte marrëveshje për këtë destinim.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat