OBRM-PDUKM: Nëse Kovaçevski mendon se me 1,000 denarë do t’i blejë votën dikujt, atëherë gabon

Maqedonia

OBRM-PDUKM: Nëse Kovaçevski mendon se me 1,000 denarë do t’i blejë votën dikujt, atëherë gabon

Më: 2 dhjetor 2023 Në ora: 12:06
OBRM-PDUKM

Në deklaratën e fundit të bërë nga OBRM-PDUKM pas Dimitar Kovaçevskit, kritikohet se Ministri i Punëve të Brendshme, Oliver Spasovski,  mer një rrogë mujore prej mbi 153,000 denarë, duke e shpallur atë si paaftë në detyrën e tij.

Në kundërshtim me deklaratat e LSDM dhe autoriteteve, qytetarët do të marrin vetëm 1,000 denarë për 7 muajt e ardhshëm. Ndërkohë, Oliver Spasovski merr një pagë prej mbi 2,500 euro, duke shtuar 50 euro çdo ditë pune, duke e vendosur atë në qendër të kritikave për moslidhjen me realitetin ekonomik të qytetarëve.

“Nëse Kovaçevski mendon se me 1,000 denarë do t’i blejë votën dikujt, atëherë gabon,” thuhet në njoftimin e bërë nga OBRM-PDUKM. Nënkuptohet se përpjekjet për të ndarë 1,000 denarë janë të pamjaftueshme për të mbrojtur standardin jetësor të pensionistëve dhe shërbejnë vetëm si një përpjekje parazgjedhore.

Ministri Spasovski konsiderohet si një nga ministrat më të pasuksesshëm në historinë e Ministrisë së Brendshme. Në periudhën e tij, janë ndodhur disa ngjarje kritike, përfshirë të shtëna mafioze në qendra tregtare, kafene dhe rrugë, ndërsa autori thekson se ende nuk ka pasur ndonjë arrestim. Gjatë mandatit të tij, numri i pasaportave maqedonase të dhëna për shfrytëzues të drogës së bardhë ka arritur në 215, dhe ka pasuar mungesë e reagimit ndaj rasteve të ndryshme kriminale.

Me kritikat për mungesën e efikasitetit në shtrirjen e sundimit të ligjit, autoritetet thonë se LSDM dhe Kovaçevski duhet të largohen për të shmangur legalizimin e krimit dhe për të siguruar dinjitetin dhe të drejtat e pensionistëve.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat