Bogoev: Hapa të rëndësishëm për të shtypur korrupsionin dhe krime të organizuara në doganë

Maqedonia

Bogoev: Hapa të rëndësishëm për të shtypur korrupsionin dhe krime të organizuara në doganë

Më: 21 dhjetor 2023 Në ora: 17:43
Stefan Bogoev

Drejtori i Drejtorisë Doganore, Stefan Bogoev, ka njoftuar se po ndërmarrin hapa thelbësorë për të luftuar korrupsionin dhe krimin e organizuar në fushën e doganave. Bogoev përmendi se dixhitalizimi i Doganave është në një fazë të avancuar dhe se po punojnë në një projekt bashkëpunimi me Doganën Koreane për zbatimin e një sistemi të ri për analizën e rrezikut dhe një magazinë të dhënash.

“Pres që në pranverën e vitit të ardhshëm të fillojë implementimi i sistemit të kamerave inteligjente së bashku me softuerin e njohjes së targave, si dhe instalimi i kamerave të trupit që do të ndihmojnë në luftimin e korrupsionit dhe krimit të organizuar. Në të njëjtën kohë, me ndihmën e Shërbimit Britanik të Taksave dhe Doganave, do të marrim një donacion me dronë. Kjo është një teknologji serioze. Ata mund të udhëtojnë deri në tetë kilometra nga vendi i fillimit, të kenë kamera me rezolucion të lartë, mund të lëshojnë zë dhe të marrin zë dhe të jenë të padukshëm për kontrabandistët e mundshëm që do të jenë objekt hetimi” tha Bogoev.

Gjithashtu, Bogoev njoftoi se me ndihmën e Shërbimit Britanik të Taksave dhe Doganave, do të marrin një donacion me dronë të avancuara, duke theksuar se kjo është një teknologji serioze për hetimin e kontrabandës.

Drejtori i Doganave shprehu optimizmin për rezultate më të mëdha duke përmirësuar sektorin e ri të Drejtorisë Doganore dhe duke theksuar punën e veçantë hetimore që po bëhet. Në fushën e dixhitalizimit, Bogoev tha se po përmirësojnë sistemin e tranzitit për të përputhur me standardet e BE-së, duke e bërë procesin më efikas në bashkëpunim me vendet e tjera.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat