Angellovska-Bezhoska: Banka Popullore është vendi i dytë në botë që mori pjesë në pilot projektin e FMN-së për vlerësimin e transparencës

Maqedonia

Angellovska-Bezhoska: Banka Popullore është vendi i dytë në botë që mori pjesë në pilot projektin e FMN-së për vlerësimin e transparencës

Më: 13 prill 2024 Në ora: 11:38
Guvernatorja Anita Angellovska-Bezhoska

Banka Popullore e Maqedonisë është raportuar se ka marrë pjesë si vendi i dytë në botë në pilot projektin e Fondit Monetar Ndërkombëtar për vlerësimin e transparencës. Kjo është një lajm i rëndësishëm për vendin, pasi tregon angazhimin e bankës për të përmbushur standardet ndërkombëtare të transparencës dhe llogaridhënies në sektorin bankar.

Guvernatorja Anita Angellovska-Bezhoska, ka shprehur vlerësimin e saj për angazhimin e Bankës Kombëtare për të përmbushur Kodin e ri të Transparencës të FMN-së. Kjo vlerësim vjen pasi banka ka arritur të përputhet me praktikat e reja të transparencës të përcaktuara nga FMN-ja në vitin 2020.

Në bashkëpunim me FMN-në, Banka Popullore ka arritur sukses në zhvillimin e modelit makroekonomik për marrjen e vendimeve monetare. Ky model është rezultat i përpjekjeve të përbashkëta të Bankës Kombëtare dhe ekspertëve të FMN-së.

Përveç kësaj, banka ka përmirësuar edhe kuadrin monetar operacional, duke u përmirësuar kështu efikasitetin e masave monetare dhe ndihmuar në rritjen e besueshmërisë së institucionit në publik. 

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat