Punimet në rrjet, KEDS-i tregon cilat zona do të mbesin pa rrymë

Kosova

Punimet në rrjet, KEDS-i tregon cilat zona do të mbesin pa rrymë

Më: 17 maj 2022 Në ora: 16:49
Foto ilustrim

KEDS-i ka njoftuar se gjatë dy ditëve të ardhshme do të ketë ndërprerje të energjisë elektrike në disa zona të vendit.

Ndërprerja e rrymës do të ndodh për shkak të punimeve në rrjet.

Punimet do të kryhen nga ekipet e KEDS-it, ndërsa janë të domosdoshme për siguri të sistemit.

Njoftimi i plotë:

18.05.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Prishtinë

1.

Nga TS 110/10(20)[kV] Prishtina 5 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] j5 Bardhosh (kodi: 13000001) nga ora 10:00 deri 14:00

Vendet: Një pjesë e fshatit Bardhosh.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, ndërrimi i shtyllave dhe izolatorëve.

2.

Nga NS 220/35/10[kV] Podujeva do të ndërprehet:

Dalja 10[kV Fshatrat 1 (kodi: 14000009) nga ora 10:00 deri 14:00

Vendet: Sekiraqa, Poterët, Qershijat, Kamerollët, Sekiraqa 1, Sekiraqa 2, Sekiraqa 3, Kunushefc 1 dhe 2. Buricë, Gllamnik dhe Llapashticë e Ulët.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, mirëmbajtje preventive, ndërrimi i izolatorëve dhe shtyllave.

Ferizaj

1.

Nga NS 35/10(20)10[kV] Kaçanik do të ndërprehet:

LP-si 10[kV] Bobi (kodi: 40043002) nga ora 10:00 deri 15:00

Vendet: fshatrat: Bob, Gajre, Ivajë, Kotlinë, Lumbardh (Kotlinë), Laq (një pjesë), Puset e Nikës (një pjesë), Strazhë dhe rruga Vëllezërit Çaka (një pjesë).

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, zëvendësimi i shtyllave të thyera me të rejat, ndërrimi i përçuesve, izolatorëve dhe riparimi i shtyllës.

Gjilan

1.

Nga TS 35/10[kV] Gjilani II do të ndërprehet:

LP-si 10[kV] KFOR-i (kodi: 60061009) nga ora 11:00 deri 14:00

Vendet: Xhamia e Medresesë, Konvikti, KFOR-i, Ambulanca e Dardanisë dhe Xhaxhi.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, ndërrimi i shkarkuesve të mbitensionit 35 [kV] në TR – 1.

Pejë

1.

Nga TS 110/10(20)[kV] Istogu do të ndërprehet:

LP 10[kV] Rakoshi (kodi 54000006) prej orës 11:00 deri ne ora 15:00

Vendet: Dubravë, Kovragë, Serbobran, Llukac i Thatë, Vëriq, Kërrninë, Padalishtë, Shushicë, Rakosh, Uqë, Suhogërll dhe Cerkolez.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, bartje e rrjetit në Bellopojë.

Mitrovicë

1.

Nga NS 110/10[kV] Mitrovica 2 do të ndërprehet:

LP 10[kV] Koshtova (kodi: 70000005) nga ora 10:00 deri 14:00

Vendet: Koshtovë, Vinarcë i Ulët, Vinarcë i Epërm, Gushafcë, Koprivë, Broboniq dhe Gradevci.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, ndërrimi shtyllave 10kV, kontrollimi e shtimi i vajit në trafostacion.

Prizren

1.

Nga TS 35/10[kV] Zhur do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Poslishta (kodi: 30035006 ) nga ora 09:00 deri 16:00

Vendet: fshatrat: Grazhdanik, Kobajë, Muradem, Nashec (një pjesë), Poslishtë dhe Vlashnjë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni.

18.05.2022

Punime në projekte investive

Prishtinë

1.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 2 do të ndërprehen:

Nr.27 Normalja në dy termine nga ora 09:00 deri 09:15 dhe nga ora 16:45 deri 17:00

Vendet: rr.Labëria, rr.Ilirida, Bota Sot, gjimnazi “Gjin Gazulli”, Sofalia, Villa Gërmia, Pishina Gërmia dhe AUK-u.

Pa tension mbesindo të mbesin nënstacionet:

NS 10/0.4[kV] Blloku i Parë I (kodi: 11000002005)
NS 10/0.4[kV] Blloku i Parë I (kodi: 11000002111)
NS 10/0.4[kV] Blloku i Parë I/1(Ban. e Nov. (A.Hadri)) (kodi: 11000002052)
NS 10/0.4[kV] Blloku i Dytë 2 Pr.(Novosellët) (kodi: 11000004160)
NS 10/0.4[kV] Blloku i Dytë (kodi: 11000004052)
NS 10/0.4[kV] Muzeu 1 (kodi: 11000011051)
Vendet: rr.Labëria, rr.Ilirida, Bota Sot, gjimnazi “Gjin Gazulli”, Sofalia, Villa Gërmia, Pishina Gërmia dhe AUK-u.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, manipulim me ndarësit e tensionit të mesëm.

19.05.2022

Punime në projekte investive

Prishtina

1.

Nga TS 110/10[kV] Prishtina 2 do të ndërprehet:

NS 20/0.4[kV] TS Rezervoari 3 (kodi: 11000079057) nga ora 09:00 deri 16:00

Vendet: rr. Isa Kastrati, një pjesë e rr. Lec Gradica dhe Manastiri.

Arsyeja: Lidhja dhe energjizimi i daljeve të reja në kuadër të projektit LOT 14PP, Rezervuari 3.

2.

Në TS 110/10(20)kV Prishtina 3 do të ndërprehet:

NS 10/04[kV] Remonti kabllovik (kodi: 12000015) në dy termine nga ora 09:00 deri 09:15 dhe nga ora 16:45 deri 17:00

Vendet: Remonti, rruga UÇK (një pjesë), Jakove Xoxa dhe Meto Bajraktari.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, manipulim me ndarësit e tensionit të mesëm.

3.

Në TS 110/10(20)[kV] Prishtina 3 do të ndërprehet:

NS 10/04[kV] Nr.22 Remonti kabllovik

Pa tension mbesin NS – net e mëposhtme nga ora 09:00 deri 17:00:

NS 10/[kV] Jakov Xoxa 2 (kodi: 12000015068)
NS 10/0.4[kV] Hoxhë Kadri Prishtina (kodi: 12000015071)
NS 10/0.4[kV] Jakov Xoxa 3 (kodi: 12000015069)
NS 10/[0.4[kV] Besholli Banesat (kodi: 12000015114)
NS 10/0.4[kV] Llapit 1 (kodi: 12000015070)
Vendet: Remonti, rruga UÇK (një pjesë), Jakove Xoxa dhe Meto Bajraktari.

Arsyeja: Instalimi i kthinave të tensionit të mesëm, ndërrimi i ormanit distributiv.

19.05.2022

Punime nga palët e treta

Ferizaj

1.

Nga TS 110/35/10[kV] Lipjani do të ndërprehet:

TS 35/10[kV] Magure (kodi: 41048002) nga ora 09:00 deri 14:00

Vendet: Një pjesë e Rrezez (Leletiqit), Mirenë, Fushticë e Epërme, Fushticë e Ulët, Resinoc Baincë, Shale dhe Krojmire, Magure, Medvevc, Dobraje, Rreze, Blinaje, Qylage, Poturovc, Torinë, Poturovc, Gllanicë, Harilaq, Treshnjevka dhe konsumatorët komercial të kësaj dalje 10kV, Burimi, KFOR-i, Pompat e Ujit te Aeroportit, Transmetuesi, Feronikeli, Miniera Golesh, Aeroporti 2 si dhe AEC KOSOVA_Wind Power.

Arsyeja: Punët shtesë sipas rekomandimeve nga komisioni i pranimeve teknike, sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar.

Kemi BREE – AEC KOSOVA_Wind Power.

Prizren

1.

TS 110/10[kV] Prizreni 3 do të ndërprehet:

LP 10[kV] Ushtria e Kosovës (kodi: 31000018) nga ora 10:00 deri 15:30

Vendet: Konsumatorë komercial dhe buxhetor (F.S.K.) në rrugët 2 Ukë Bytuqi, Dardania dhe Tranzit. Arsyeja: Për realizimin e sistemit hyrje/dalje 10 kV, sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar, si dhe rekomandimeve nga komisioni i pranimeve teknike.

Pejë

1.

Nga TS 110/35/10[kV] Peja 1 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Arbëreshi (kodi: 50000006) prej orës 11:00 deri në ora 14:30

Vendet: Lagjja e Romëve, Kulla, Hazba, Berishët, Sharra, Katuni i Ri, TS Bunari, Fabrika Bibita dhe Shkolla fillore.

Arsyeja: Punët që duhet te kryhen sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar, ngritja e SHTM.

Të nderuar lexues të gazetës “Bota sot”, komentet që përmbajnë fyerje, ofendime dhe sharje nuk lejohen në portal. Andaj, komentet e juaja do të kalojnë në filtra për aprovim dhe të tillat që përmbajnë gjuhë që nuk përkon me rregullat, nuk do të aprovohen. Ju faleminderit.
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat