Sistemi i mbledhjes së tarifave me një “etiketë” për udhëtime në Maqedoni dhe Serbi është gati për përdorim

Maqedonia

Sistemi i mbledhjes së tarifave me një “etiketë” për udhëtime në Maqedoni dhe Serbi është gati për përdorim

Më: 29 qershor 2023 Në ora: 10:26
Foto ilustrim

Sistemi për mbledhjen e përbashkët elektronike të taksës me një “etiketë” gjatë udhëtimit në këtë shtet dhe në Serbi i ka kaluar me sukses të gjitha testet, është i gatshëm për përdorim dhe është funksional, njofton Ndërmarrja Publike për Rrugë Shtetërore (MPBP).

Projekti u shpall në shtator 2021 si pjesë e nismës “Open Balkans”, dhe data e fillimit të aplikimit është 1 korriku i këtij viti.

Do të funksionojë në atë mënyrë që në vend që të ndalojnë ose blejnë një pajisje ose kartë shtesë, shoferët nga të dy vendet do të mund të paguajnë tarifat si në Maqedoninë e Veriut ashtu edhe në Serbi me një pajisje.

“Zbatimi i projektit Open Balkans është në fazën përfundimtare, sistemi po testohet dhe kontrollohet, në kohë reale dhe me të dhëna reale. Sistemi ka kaluar me sukses testet, është gati për përdorim dhe është funksional. Në periudhën e kaluar janë bërë përgatitje për integrimin e sistemeve të mbledhjes së taksave të Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Republikës së Serbisë. Gjithashtu, është bërë përgatitja dhe zhvillimi i një mënyre të sigurt dhe efikase për realizimin e transaksioneve në të dy vendet. Në integrimin e sistemit janë angazhuar staf të cilët kanë punuar në vendosjen e faturimit elektronik”, sqaron JPDP.

TAG (transponder me mikrovalë) duhet të regjistrohet (rikonfigurohet) në portalin e internetit openbalkan-etc.com

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat