Petrovska: Rreth 40 kompani të maqedonisë tashmë mund të marrin pjesë në tregun e NATO-s

Maqedonia

Petrovska: Rreth 40 kompani të maqedonisë tashmë mund të marrin pjesë në tregun e NATO-s

Më: 2 dhjetor 2023 Në ora: 15:55
Ministrja e Mbrojtjes Slavjanka Petrovska

Ministrja e Mbrojtjes Slavjanka Petrovska, së bashku me kryeministrin Dimitar Kovaçevski dhe zëvendëskryeministrin për çështje ekonomike Fatmir Bitici, sot vizituan kompaninë “ATS Ammunition” në Samokov, pjesë e grupit “ATS Group” aktiviteti i të cilit është prodhimi i mjeteve mbrojtëse. dhe pajisje dhe armatime ushtarake.

Pas vizitës në objekte, ministrja Petrovska tha se kjo është një kompani serioze me cilësi të madhe, e cila është shumë e rëndësishme në kohën kur përballemi me sfida serioze për të përmbushur nevojat e industrisë ushtarake. Petrovska informoi se kjo kompani tashmë është e regjistruar për pjesëmarrje në tregun e NATO-s dhe shtoi se interesimi i kompanive për përfundimin e këtij procesi është në rritje.

“Kjo kompani tashmë është e regjistruar në tregun e NATO-s dhe merr pjesë në një treg me vlerë mbi 5 miliardë euro. Ajo që më gëzon është se pjesa tjetër e kompanive në Maqedoninë e Veriut që merren me aktivitete të tjera po rrisin interesin e tyre për t’u regjistruar në tregun e NATO-s. Nëse në vitin 2021 kishte vetëm 8 kompani, tashmë në tetor 2023, ky numër është 18 në vetëm një vit, ose gjithsej diku rreth 40 kompani që kanë marrë atë kod të NATO-s dhe mund të marrin pjesë në tregun e NATO-s”, tha ministri.

Ai shtoi se Ministria e Mbrojtjes dhe Ushtria kanë bashkëpunim jashtëzakonisht pozitiv duke përdorur produktet e prodhuara nga kjo kompani, si dhe do të bashkëpunojnë edhe në zhvillimin dhe fillimin e prodhimit të dronit të parë të Maqedonisë.

Petrovska theksoi se për shkak të nevojave të imponuara, dronët do të jenë shumëfunksional, me aftësi për misione zbulimi, aksione luftarake dhe për nevoja civile.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat