Evropa shënon ditën për të Drejtat e Pacientit

Evropë

Evropa shënon ditën për të Drejtat e Pacientit

Më: 18 prill 2021 Në ora: 07:40
Ilustrim

18 prilli njihet si Dita Evropiane për të Drejtat e Pacientit.

Në këtë ditë synohet të sensibilizohen pacientët, institucionet shëndetësore dhe ligjvënëse, që të formulohet dhe miratohet Karta e Pacientit.

Gjithashtu, të punohet edhe për njohjen dhe zbatimin e saj nga personeli mjekësor.

Të drejtat bazë të pacientëve të njohura ndërkombëtarisht afirmojnë dhe garantojnë ushtrim efektiv të tyre nga individët për mjekësinë parandaluese, aksesin në shërbime, informacionin, pëlqimin, zgjedhjen e lirë, jetën private dhe konfidencialitetin, respektin për kohën e pacientëve, të drejtën për t’u ankuar dhe për të marrë dëmshpërblim, etj.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat