Bëhu

Kultura

Bëhu

Nga: Dibran Demaku Më: 22 prill 2022 Në ora: 20:17
Dibran Demaku

Bëhem lot në syrin tënd

lot që djeg qerpikun

edhe pika në na rëntë

nuk e tradhëtojmë mikun

bëhu lot në syrin tim

lot që djeg harresën

në çdo mbrëmje në çdo agim

në shpirt mbëltojmë shpresën…


E kuptoj dhimbjen dhe mallin tënd

(bimës së poetit Ymer Elshani-Teutës)

dhe sa herë nisesh kalon tokë e det

ëndërron të takosh babain tënd poet

ëndërron të takosh vëllëzërit nënën

tek bisedojnë me diellin dhe hënën

dhe ata të presin…të presin në heshtje

në shpirt e zemër të shpërthen reshje

e kuptoj dhimbjen dhe mallin tënd

dhimbja është e fortë malli është i rënd

për ata  të dritës që rojë i bëjnë atdheut

tokës së të parëve,emrit të Skënderbeut

unë e përjetova dhimbjen me sytë e tu

nuk e dua shembjen por vështirë me qëndru’

Teuta,më fal për këto vargje më fal nëse mundesh

nga malli për poetin-Ymerin edhe deti tundesh…

Ku

ku është truri ku janë farat

ku është gruri ku janë arat

ku është kopshti ku perimet

ku janë fushat ku janë gëzimet

ku është bariu ku janë delet

ku janë shtëpitë ku themelet

ku është vëllai ku është motra

ku janë gurët ku është votra…

Në mallin tim

gur valë gur valë valë gur valë gur

asnjherë bashkë nuk bëjnë mur

guri qëndron hatri s’i ngelet

edhe kur vala ia gërryen themelet…

kështu është që kur i krijoi natyra

kështu do të jetë dhe në vazhdim

herë bardh e zi herë ngjyra ngjyra

si ëndërr shpirti në mallin tim…

Loti

rrjedh e rrjedh

rrjedh e s`ndalet

loti ynë i valët

rrjedh e rrjedh

fytyrës sonë të dyllët

loti ynë i yllët

rrjedh e rrjedh

rrjedh shpon dhe muret

loti ynë i gurët

rrjedh e rrjedh

rrjedh e kripos n`zemër

loti ynë pa emër...

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat